sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu
nu
5 04.02.2020 17:22:39

VIJOLIČASTI PROTI ZELENO-BELIM! Maribor se je pomeril z avstrijskim velikanom Rapidom in ...

Grega Wernig
Za Mariborom je še tretja pripravljalna tekma v turškem Beleku.

Vijoličasti so se v Turčiji pomerili z avstrijskim velikanom Rapidom z Dunaja, po jesenskem delu sezone tretjeuvrščenim moštvom avstrijskega državnega prvenstva, in na koncu izgubili z izidom 0:2. Zadetka za Avstrijce sta dosegla Japonec Kitagava in Grk Fountas.

Mariborčani so se s favoriziranimi tekmeci enakovredno kosali od samega začetka, čeprav so se hitro znašli v zaostanku. Hitronogi Japonec Kitagawa je uspel pobegniti vijoličasti zadnji liniji, prišel je sam pred ponovno zdravega Kenana Pirića in ga brez težav premagal. To je bila sicer ena redkih priložnosti Dunajčanov v prvem delu, v katerem je imel Maribor tri lepe situacije, da bi prišel do izenačenja. Prvi strel Kronavetra je bil prešibak, da bi lahko resneje ogrozil vrata trenutno tretjeuvrščene ekipe avstrijskega državnega prvenstva. V drugem poskusu je bil Kronaveter precej bolj natančen, a je vratar Strebinger žogo le uspel nekako izbiti v prečko. Zadnjo priložnost v prvem delu je imel Luka Zahović, potem ko ga je z izjemno globinsko podajo zaposlil Nemanja Mitrović, ki je nekaj trenutkov pred tem odlično posredoval v obrambi. Zahović je stekel sam proti vratom Rapida, toda reagiral je preslabo, da bi lahko izid izenačil.

Tudi v drugem polčasu je Milaničeva četa igrala zelo borbeno, odločno. Tako kot v prvem polčasu, so tudi v drugem delu Štajerci zadeli okvir gola. Tokrat ga je zadel Aleks Pihler, ki bi podajo Mitje Vilerja moral spremeniti v zadetek. Ob tem so imeli vijoličasti odlično priložnost še preko Andreja Kotnika, ki bi najverjetneje moral podati Zahoviću. Namesto podaje se je odločil za strel na gol, toda vratar Rapida je njegov strel obranil.

No, v drugem polčasu so imeli nekaj priložnosti tudi Dunajčani, ki so v 57. minuti dosegli popolnoma regularen zadetek, ki so ga sodniki razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja, toda sodniška odločitev je bila tako zelo bizarna, da so se ji čudili celo Mariborčani, strateg Rapida Kühbauer pa je povsem izgubil živce in bil zaradi protestov celo izključen. Vseeno so Avstrijci prišli do drugega zadetka, v 82. minuti je mariborski obrambi pobegnil najboljši strelec Rapida, Grk Fountas in postavil končni izid 2:0.

Značke: maribor, rapid

Članki iz rubrike