Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
07.01.2020 12:28:10
Deli članek:

ANTE ŠIMUNDŽA ob začetku priprav: Veste kaj, veseli me, da nam tega NI TREBA početi

Aleš Cipot

V Fazaneriji za zdaj brez revolucionarnih sprememb v igralski zasedbi.

Zimski oddih je trajal kar dolgo in Ante Šimundža ne skriva, da je že nestrpno pričakoval, da se bodo črno-beli spet zbrali in začeli priprave na spomladanske izzive, ki jih je več kot dovolj. Tako v prvenstvu kot tudi v pokalnem tekmovanju, kjer se je Mura uvrstila v polfinale, ovira do obračuna za lovoriko je Aluminij.

"Seveda je prav prišlo nekaj oddiha. Zlasti takoj po koncu jesenskega dela so mi dnevi brez obveznosti ustrezali, toda potem hitro začneš razmišljati o nogometnih stvareh in po opravljenih analizah želiš, da bi se treningi spet čim prej začeli. Tudi zato, da bi napake, ki so jih razkrile analize, čim prej popravil, jih odpravil," je po uvodni vadbi v letošnjem letu povedal trener Mure, ki je bil ob snidenju s svojimi varovanci z njihovo podobo zadovoljen. "Vse je v mejah normale. Tako kot sem pričakoval. Igralci so upoštevali navodila, tehtanje je razkrilo, da z odvečnimi kilogrami ni težav. Opravili smo tudi testiranje, rezultate bomo primerjali s prejšnjimi in potem pripravili program dela za izboljšanje telesne pripravljenosti. Seveda na individualni ravni, vse ostalo je že natančno določeno."



Navijači so že pričakovali kakšno novo moč, ki je za zdaj še ni, pričakuje jo tudi Ante Šimundža. "Kakopak so želje povezane s tem, da bi se okrepili. Če želimo ohranjati primerno kakovost, potrebujemo konkurenco, ki bo igralce silila k odličnemu delu in posledično k napredku za boljši jutri. Namen je bil, da bi se že prvi dan priprav zbralo čim več novincev oziroma da bi se nam pridružili igralci, s katerimi se pogovarjamo, a po drugi strani se zavedamo, da prestopni rok traja do 15. februarja in da se v tem času lahko zgodi marsikaj. Prepričan pa sem, da se bodo že v kratkem pojavili kakšni novi obrazi, vendar je hkrati res, da je to v domeni športnega direktorja. Toda sva v nenehnih stikih, veliko se pogovarjava in skupaj sprejemava odločitve, ki jih potem on poskuša uresničiti. In prepričan sem, da bo pri tem uspešen, kolikor bo to le mogoče," je povedal nekdanji odlični napadalec.


Popolnoma jasno je, da bi se lahko pripetil tudi odhod katerega od nosilcev ekipe. "Glede na naše igre v prvem delu sezone je vsekakor mogoč tudi kakšen odhod, zadnjo besedo pa ima vodstvo kluba. Mene v prvi vrsti veseli, da v prodaje nismo prisiljeni. Ne, tega nam ni treba početi na silo. Če bo prišla ponudba, ki bo zadovoljila vse vpletene, pa se bomo gotovo ustrezno odzvali. In potem poskrbeli tudi za nadomestila," je dejal Ante Šimundža.