petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

rb
rb
2 27.12.2019 14:54:09

RAZKRIVAMO! To je ruski MILIJARDER, ki želi vložiti denar v SLOVENSKEGA PRVOLIGAŠA. Realu je plačal 900.000 EVROV ...

Reuters
Gre za resnega vlagatelja, ki je dejaven v premier ligi, Nemčiji in Švici.

Prejšnji teden smo poročali, da bi se utegnila v celjskem prvoligašu zgoditi še ena zgodba z vlagatelji iz tujine. Po Ukrajincih so ostale nočne more, v knežjem mestu zdaj torej vedo, kako se ne smejo lotiti sodelovanja z morebitnimi naslednjimi partnerji, ki bi po naših informacijah utegnili biti ruski.

"Glede na to, da ima naš klub zelo dober ugled, sploh v zadnjem letu, in da vsekakor spada med najbolj urejene v Sloveniji, je razumljivo, da smo zanimivi za marsikoga. Dvakrat do trikrat na leto nas gotovo kdo pokliče in sprašuje o možnostih sodelovanja, o naših interesih, viziji, toda upravni odbor je zaradi slabe izkušnje izpred nekaj let v zvezi s tem zelo previden. Do danes na sedež kluba ni prišla nobena uradna ponudba od kogarkoli. Česa konkretnega, bolj oprijemljivega, nam ni ponudil nihče, to vam zagotavljam," se je odzval direktor grofov Zoran Podkoritnik, ko smo želeli iz prve roke izvedeti kaj več, a sledil je tudi dodatek: "Če bi prišlo kaj pametnega, bi se nedvomno ustrezno odzvali. Tako kot večina slovenskih klubov ne moremo narediti želenega preskoka, želenega koraka naprej. Za to potrebuješ finančno injekcijo, toda kot sem že dejal, smo se v preteklosti veliko naučili, še enkrat ne bomo stopili na tanek led. Klub je celjsko društvo in takšno bo tudi ostalo, če bi se našel kak sponzor, pa bi ga z veseljem sprejeli."

Lastnik Bournemoutha

Tudi naši viri so nam prišepnili, da uradna oblika sodelovanja še ni sklenjena, vendar obenem dodajajo, da pogovori prav gotovo potekajo. V kateri fazi so, ostaja neznanka, ob tem pa nikakor ni zanemarljivo, da investitorjev niso iskali Celjani, temveč so se Rusi oglasili sami. Omenili smo že, da gre za 'resne igralce', ki so v svetu nogometa že lep čas dejavni na najvišji ravni, medtem smo izvedeli še več.
Iz zelo dobro obveščenih krogov je pricurljalo, da za skupino, ki jo mika celjski projekt, stoji Maxim Viktorovič Demin. To je petdesetletni ruski poslovnež, ki se ukvarja s prodajo goriv, rud, kovin in industrijskih kemikalij, hkrati pa je v veliki meri udeležen v močnih finančnih institucijah. V nogomet je vstopil novembra 2011, ko je kupil 50 odstotkov delnic Bournemoutha, od letošnjega januarja, ko je odkupil 25-odsotni delež čikaške investicijske družbe Peak6, pa je 100-odsotni lastnik kluba iz premier lige, ki se je v včerajšnjem 19. prvenstvenem krogu na svojem stadionu z Arsenalom razšel z izidom 1:1.

celje
Jurij Kodrun
Ni vpleten v afere

Če smo malce pikri, ne gre za tipičnega ruskega milijonarja oziroma milijarderja, saj ni bil vpleten v nikakršno afero, sicer pa se redko pojavlja v javnosti in je menda precej vraževeren. Ko se je lotil izziva v Angliji, je nase opozoril in pokazal resnost svojih namenov na dokaj nenavaden način; s prijateljsko tekmo proti Realu. Nikomur kar nekaj časa ni bilo jasno, kako je mogoče, da je španski velikan pred začetkom sezone gostoval pri Bournemouthu, dokler se ni razvedelo, da je Maxim Demin za prihod galaktikov odštel nekaj manj kot 900 tisoč evrov. Madridčani so zlahka slavili s 6:0 ob dveh golih Ronalda, po enkrat so se med strelce vpisali Khedira, Higuain, Di Maria in Casemiro.


Tudi pri Kramerju in Marohu

Z bogatim Rusom, ki ga zanima zdrava zgodba, je Bournemouth začel dobivati novo razsežnost. »Morda bo kmalu dosegel raven, ko mu za tekmo z Realom ne bo več treba plačevati,« so med drugim zapisali angleški mediji, ob tem pa velja poudariti, da se Maxim Demin ni zaustavil le na Otoku. Ker ima v Švici kar nekaj poslovnih interesov in pogosto biva v tej nevtralni državi, je nekaj svojega kapitala vložil v Zürich, v dresu katerega vse bolj opozarja nase slovenski napadalec Blaž Kramer. V prvi vrsti naj bi to storil zaradi prijateljskega odnosa, ki ga ima s predsednikom 12-kratnih švicarskih prvakov, medtem pa je svoje 'lovke' stegnil tudi v Nemčijo. Morda nekoliko presenetljivo v KFC Uerdingen 05, ki tekmuje v tretjeligaški druščini in je po 20 prvenstvenih krogih na osmem mestu na lestvici, ampak s klubom, v katerem igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Dominic Maroh, ima menda nadvse ambiciozne kratkoročne načrte. Čim prej ga želi pripeljati v elitno bundesligo, pri tem bi morda – v primeru sklenitve dogovora o sodelovanju – utegnilo imeti pomembno vlogo tudi Celje kot poligon za nabiranje izkušenj in dokazovanje obetavnih igralcev, ki bi lahko nekdanjemu prvoligašu pomagali na poti do nekdanje slave …

Članki iz rubrike