Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
6 04.12.2019 19:43:18

ŠOK za Maribor: Katastrofalna končnica je ODNESLA točke in še NJEGA!

Grega Wernig
Potem ko so v prejšnjem krogu na svojem igrišču pokleknili pred Kranjčani, je marsikdo mislil, da bi jo Mariboru lahko zagodli tudi Velenjčani, a le malokdo je to rekel na glas.

Pa se je zgodilo prav to. Knapi, ki so 19 krogov neuspešno naskakovali zmago, so upali, da bodo v zimo krenili s pozitivnim rezultatom proti aktualnemu prvaku. Tekmeca sta se sicer razšla z delitvijo točk, bilo je 1:1, toda v Velenju so s tem zadovoljni. Še drugič v sezoni so zagrenili življenje vijoličastim. V 20. minuti so gostje sicer povedli z zadetkom Roka Kronavetra, toda tik pred odhodom na glavni odmor je izenačil Borna Petrović.

Na drugi strani so gostje povešenih glav zapuščali igrišče na stadionu Ob jezeru. Zavedajo se, da so s takim rezultatom Olimpiji omogočili, da se z morebitno zmago nad Domžalami oddalji že na sedem točk razlike. Tega še dva kroga pred koncem (in tekmama z ekipama iz spodnjega dela lestvice) ni pričakoval nihče, potem pa je četa Darka Milaniča - kar tako mimogrede - zapravila velikih pet točk. Poleg njih pa je izgubila tudi drugo mesto na prvenstveni razpredelnici, ki ga sicer z enakim številom točk, a zaradi boljše gol razlike zasedel Aluminij.

Rudar - Maribor 1:1 (1:1)
* Stadion ob jezeru, sodniki: Glažar, Gabrovec in Skok.
* Strelca: 0:1 Kronaveter (20.), 1:1 Petrović (45.).
* Rudar: Radan, Pušaver, Filipović, Čosić, Ejup, Džinić, Anđelković, Črnčič (od 65. Vošnjak), Kobiljar (od 81. Kuzmanović), Petrović, Radić (od 90. Kadrić).
* Maribor: Pirić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Pihler, Požeg Vancaš (od 79. Hotić), Kronaveter (od 75. Tavares), Mešanović (od 67. Kotnik), Zahović.
* Rumeni kartoni: Mešanović, Pihler, Viler.
* Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike