3_rebeka dremelj Svet24.si

Rebeka Dremelj pravi, da zdaj prihaja čas za ...

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

ugrizi posteljne stenice Svet24.si

Pošasti iz teme: vampirski ugriz posteljne ...

roman-miklavčič, grosuplje, umor, industrijska-cona Svet24.si

Po sledeh tragedije v Grosupljem: Vsi obrazi ...

kitajc Dobra karma

25. 1.: kitajsko novo leto! Kaj prinaša kovinska ...

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Dobri zdravnik tudi v zasebnem življenju pravi ...

Luka Žvižej Njena.si

Legenda slovenskega rokometa na plesnem parketu

nu
nu
6 04.12.2019 19:43:18

ŠOK za Maribor: Katastrofalna končnica je ODNESLA točke in še NJEGA!

Grega Wernig
Potem ko so v prejšnjem krogu na svojem igrišču pokleknili pred Kranjčani, je marsikdo mislil, da bi jo Mariboru lahko zagodli tudi Velenjčani, a le malokdo je to rekel na glas.

Pa se je zgodilo prav to. Knapi, ki so 19 krogov neuspešno naskakovali zmago, so upali, da bodo v zimo krenili s pozitivnim rezultatom proti aktualnemu prvaku. Tekmeca sta se sicer razšla z delitvijo točk, bilo je 1:1, toda v Velenju so s tem zadovoljni. Še drugič v sezoni so zagrenili življenje vijoličastim. V 20. minuti so gostje sicer povedli z zadetkom Roka Kronavetra, toda tik pred odhodom na glavni odmor je izenačil Borna Petrović.

Na drugi strani so gostje povešenih glav zapuščali igrišče na stadionu Ob jezeru. Zavedajo se, da so s takim rezultatom Olimpiji omogočili, da se z morebitno zmago nad Domžalami oddalji že na sedem točk razlike. Tega še dva kroga pred koncem (in tekmama z ekipama iz spodnjega dela lestvice) ni pričakoval nihče, potem pa je četa Darka Milaniča - kar tako mimogrede - zapravila velikih pet točk. Poleg njih pa je izgubila tudi drugo mesto na prvenstveni razpredelnici, ki ga sicer z enakim številom točk, a zaradi boljše gol razlike zasedel Aluminij.

Rudar - Maribor 1:1 (1:1)
* Stadion ob jezeru, sodniki: Glažar, Gabrovec in Skok.


* Strelca: 0:1 Kronaveter (20.), 1:1 Petrović (45.).
* Rudar: Radan, Pušaver, Filipović, Čosić, Ejup, Džinić, Anđelković, Črnčič (od 65. Vošnjak), Kobiljar (od 81. Kuzmanović), Petrović, Radić (od 90. Kadrić).
* Maribor: Pirić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Pihler, Požeg Vancaš (od 79. Hotić), Kronaveter (od 75. Tavares), Mešanović (od 67. Kotnik), Zahović.
* Rumeni kartoni: Mešanović, Pihler, Viler.
* Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike