Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
2 06.11.2019 07:50:52

SEDEM MILIJONOV za novo Fazanerijo?! Športni direktor MURE je razkril PODROBNOSTI projekta!

Aleš Cipot
Za soboškimi črno-belimi je nadvse uspešno obdobje, zato v Fazaneriji in okrog nje seveda prevladujejo nasmejani obrazi. Tudi športni direktor Denis Rajbar zadovoljstva ne skriva, toda o evforiji ni ne duha ne sluha.

Toda medtem nekateri že razmišljajo o enakovrednem boju za šampionsko zvezdico. "Če premagaš Olimpijo, to še ne pomeni, da boš prvak," se je odzval podpredsednik in športni direktor črno-belih ter ob pripombi, da je Mura uspešna tudi v dvobojih z Mariborom, pristavil: "Poglejte, za nami je šele 16 tekem. Še vedno smo v prvi polovici prvenstva, do konca je še zelo daleč in popolnoma jasno je, da se lahko zgodi še marsikaj. O tem, kako bi se sezona utegnila razplesti, je vendarle prezgodaj govoriti."

Nedeljski obračun z zeleno-belimi je zaznamovalo tudi izjemno ozračje; po tej tekmi se je povprečni obisk v Fazaneriji povzpel nekaj malega nad tri tisoč gledalcev, kar je na sončni strani Alp in za tako majhno okolje prav gotovo izjemen podatek. "Uh, glede naših navijačev sem brez besed … Seveda svoje dodajo rezultati, z njimi smo jih nekako izzvali, da prihajajo v velikem številu, in zares so fantastični. To, kar imamo mi, je nekaj posebnega, in ko vse to vidiš in doživiš, je veselje delati. Dobiš dodaten zagon za še več, za še višje. Energijo dajejo tako ekipi na igrišču kot nam v vodstvu kluba," je poudaril Denis Rajbar, sanjska želja murašev pa je seveda, da bi bila Fazanerija polna iz tekme v tekmo; oziroma da zasedenost tribun ne bi bila odvisna od tega, kdo je tekmec črno-belih. "To je nedvomno eden od ciljev, ki bi jih dolgoročno radi uresničili. Trudimo se, da bi bilo tako, obenem pa si prizadevamo za izboljšanje infrastrukture in za čim večje udobje navijačev."

Projekt obnove Fazanerije
Mar to pomeni, da se projekt prenove Fazanerije premika z mrtve točke? "V sodelovanju z občino pripravljamo vse potrebno, da bi začeli obnovo celotnega stadiona, ki predvideva, da bi ob končni podobi lahko sprejel osem tisoč gledalcev. Kdaj bi bil lahko končan? Ne, tega si ne upam napovedati, a seveda verjamem, da bo čim prej. V največji meri je to odvisno od denarja; treba bo zbrati med šest in sedem milijonov evrov, dokumentacija za prijavo na morebitne razpise, iz katerih bi črpali sredstva, pa bo kmalu pripravljena," je razkril glavni operativec v soboškem prvoligašu.

CELOTEN POGOVOR S ŠPORTNIM DIREKTORJEM MURE TUDI O ZIMSKIH PRESTOPIH SI LAHKO PREBERETE V SREDINI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI

Značke: fazanerija, plts, mura

Članki iz rubrike