Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
7 28.10.2019 09:12:20

Navijači Olimpije, tole vas BO SEZULO: Zvezdnik zmajev NAJBOLJŠI v Evropi! Poglejte si tole ...

Jurij Kodrun
Olimpija ima v svojih vrstah celo najbolj vročega napadalca v Evropi.

Kdo lahko zaustavi Anteja Vukušića?! Ta hip očitno nihče! Napadalec iz Sinja je blestel tudi na sobotnem obračunu z Aluminijem. Mrežo kluba iz Kidričevega je zatresel dvakrat, kar pomeni, da je zdaj že pri 13 doseženih zadetkih! Le še dva potrebuje, da bo trenerju Safetu Hadžiću pomagal dobiti stavo, ki jo je slednji sklenil z nekaterimi novinarji, da bo Vukušić zagotovo v tej sezoni zabil vsaj 15 golov. Ko bo prišel do številke 15, bo to sicer najboljši strelski izkupiček v vsej njegovi karieri! Zdaj je že blizu, zdaj ga le še gol loči od njegovega najboljšega izkupička. Ta sega v sezono 2010/11, ko se je kot član splitskega Hajduka med strelce vpisal 15-krat. Toda tedaj je za to potreboval 29 ligaških tekem, kot član Olimpije je trinajstkrat v polno meril na zgolj 15 tekmah. 

Njegov dosežek pa je v tem trenutku izjemen tudi v konkurenci najmočnejših lig po Evropi. Po podatkih znanega statistika OptaŽabarja je Vukušić v seštevku golov in podaj celo najboljši v evropskih prvih ligah. Poleg 13 zadetkov je v letošnji sezoni domačega prvenstva zabeležil še 5 podaj, kar ga uvršča na sam vrh. Na drugem mestu je napadalec Zenita Artem Dzyuba, ki je v dosedanjem delu sezone vknjižil 9 zadetkov in 8 podaj, na tretjem pa je Erlign Haaland. Član avstrijskega RB Salzburga ima na svojem računu 12 golov in 5 podaj.

Od petih najmočnejših lig v Evropi je trenutno najbolj vroč zvezdnik Lazia Ciro Immobile, ki je v italijanski serie A desetkrat zatresel nasprotnikovo mrežo, ob tem pa je zbral še 4 podaje.

Značke: vukušić, olimpija

Članki iz rubrike