Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Dejan Mirović
Dejan Mirović
2 18.10.2019 09:27:41

Darko Milanič v velikih težavah: Tvegati bo moral tako ali drugače, v Sežani bi se lahko zgodilo TOLE!

Jurij Kodrun
Vijoličaste v nedeljo čaka nadaljevanje slovenskega državnega prvenstva, petnajstkratni slovenski državni prvaki se po dolgih 18 letih znova vračajo v Sežano, kjer se bodo pomerili s tamkajšnjim prvoligašem Taborom. Darko Milanič bo najverjetneje priložnost za igro ponudil tudi nogometašu, ki do zdaj sploh še nikdar ni zaigral za Štajerce v članski konkurenci.

Naši južni bratje imajo pregovor, ki v nogometu še kako velja. Saj veste, tisti, da dokler se nekomu ne zmrači, se drugemu ne zdani. In tako je tudi v nogometu. No, pa saj je najverjetneje tako tudi v življenju samem. In če pogledamo primer aktualnih slovenskih državnih prvakov, potem se nekaj podobnega pod Kalvarijo dogaja ravno zdaj. Zmračilo se je Špiru Peričiću, o tem ni nobenega dvoma. Trener vijoličastih Darko Milanič je izredno nezadovoljen z igrami, ki jih kaže nekdanji branilec Mure. Že od začetka sezone. Primorec je večkrat tudi javno okaral svojega varovanca, nazadnje ravno na tekmi z njegovim nekdanjim klubom. Proti črno-belim je Peričić odigral zelo slabo tekmo, in to ne svojo prvo. Že na nekaj prvenstvenih obračunih je bil videti le bleda senca branilca, ki je v prvem delu prejšnje sezone igral tako zelo dobro, da si je zaslužil etiketo enega najboljših osrednjih branilcev slovenske lige. Tudi v Evropi Peričić ni blestel. In zdaj bo Darko Milanič na položaju osrednjega branilca ob bok Nemanji Mitroviću postavil novega nogometaša.

V to dejanje je Primorec na začasnem delu v štajerski prestolnici pravzaprav prisiljen. Tudi če bi Peričiću še enkrat pogledal skozi prste, hrvaškega branilca na tekmi s Taborom ne bi mogel poslati v začetno enajsterico. Jasno, robustni Dalmatinec si je na obračunu z Muro prislužil rdeči karton, kar pomeni, da na nedeljski tekmi ne bo smel igrati. Tudi zato je Darko Milanič na prijateljski tekmi z avstrijskim tretjeligašem Weizom v prvem polčasu, ko je igrala velika večina tistih prvokategornikov, priložnost za igro v osrčju obrambe ob nekdanjem kapetanu Olimpije ponudil še mlademu talentu Maribora Luki Koblarju. In če gre soditi po zadnji prijateljski tekmi, potem bo ravno Koblar tisti, ki bo v nedeljo začel obračun s Sežančani, četudi ima Milanič seveda še nekaj drugih možnosti. Ena izmed teh je denimo, da bi se ob bok Mitroviću postavil defenzivni vezist Alexandru Cretu, ki je na branilski položaj odšel na dvoboju s Prekmurci, potem ko je bil Peričić izključen. Ali pa seveda izkušeni Aleksander Rajčević, ki je bil v drugem delu prejšnje sezone nezamenljiv v prvi postavi Maribora skupaj s Sašo Ivkovićem, potem ko je Milanič kar malce nerazumljivo na stranski tir postavil Marka Šulerja ...

VEČ O DOGAJANJU V MARIBORU SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: maribor, milanič

Članki iz rubrike