Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
2 04.10.2019 08:45:05

ZVEZDNIK MURE UDARIL pred obračunom v LJUDSKEM VRTU: Tega je zdaj DOVOLJ ...

Aleš Cipot/Fotolens
Črno-beli se pripravljajo na spopad z Mariborom v Ljudskem vrtu.

Fazanerija se je v zadnjem sobotnem večeru znova veselila. Domžalčani so položili orožje, šesta zmaga pa je hkrati pravšnja popotnica za gostovanje pod Kalvarijo. "Odigrali smo pravo tekmo. Takšno, kot je treba. Taktično smo dobro stali na igrišču, nasprotnikom nismo dovolili veliko. Bili smo disciplinirani, organizirani, tekmovalni in v prvem polčasu v pravem trenutku zadeli za vodstvo. Potem je bilo bistveno lažje, saj smo lahko dvoboj mirno pripeljali do konca, na način, kot smo si ga zamislili," se je na šesto zmago ozrl Amadej Maroša, ki je po slabe pol ure igre načel mrežo rumenih. Uspelo mu je z mojstrskim strelom s 25 metrov, a to še ni bilo vse, v drugem delu je Nino Kouter poskrbel za 'umetnino' s projektilom z več kot 30 metrov. Dva takšna gola na eni tekmi sta velika redkost. "Ah, pa saj je bil že čas," se je nasmejal napadalec iz Melincev. "Do zdaj smo bili mi tisti, ki smo dobivali tako izjemne zadetke, in močno upam, da ta tekma pomeni, da bo od zdaj drugače. Da bomo takšne še naprej dosegali," je nadaljeval nadvse pomembni člen v črno-beli zasedbi, ki je poskrbel za še eno navdušujočo miniaturo za končnih 3:0, s katero je kronal izjemen večer. "Seveda sem vesel, da sem se dvakrat vpisal med strelce. Zadovoljen sem s svojo igro, ampak zavedam se, da se zdaj ne smem ustaviti, s tem se ne smem zadovoljiti. Nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše, in iz dneva v dan si prizadevam, da bi to kazal na igrišču, da bi napredoval. Zato treniramo. Verjamem, da se bo forma še stopnjevala."


Pričakujem 3000 naših navijačev

Medtem so Prekmurci misli kakopak usmerili v nov velik izziv – v soboto jih čaka gostovanje v Ljudskem vrtu. "Spoštujemo vsako ekipo, ne bojimo se nikogar. Na vsaki tekmi želimo zmagati in s takšno željo bomo seveda odpotovali tudi v Ljudski vrt. Ozračje v moštvu je odlično, z dobrimi rezultati smo si okrepili samozavest, znova bomo imeli izjemno podporo navijačev. Nadvse se veselim kulise, pred katero bomo igrali. Moramo se čim bolje pripraviti. Osredotočeni smo zgolj in samo na Maribor, na zmago proti Domžalam smo že pozabili," je povedal Amadej Maroša.
Ni jih malo, ki so prepričani, da se obeta rekordna 'selitev narodov' oziroma da tako množičnega pohoda navijačev na gostovanje, kot bo tokratno, še ni bilo. "Uf, mislim, da jih bo okrog 3000. Vsaj toliko. Navijači so zares izjemni, njihova spodbuda nam pomeni ogromno, saj nam dajejo dodatno moč, dodatno energijo povsod, še posebej pa seveda v Fazaneriji, ki je vedno znova odlično zasedena. Kljub temu verjamem, da bomo v prihodnje naše privržence z dobrimi rezultati prisilili, da bodo prihajali v še večjem številu."

amadej marosa ac
Aleš Cipot/Fotolens
Mura ima po vrnitvi med elito z Mariborom zelo zanimivo statistiko. Oziroma uspešno. Vijoličasti na petih prvenstvenih preizkušnjah črno-belih še niso ugnali, edinkrat so zmagali v polfinalu pokalnega tekmovanja, vsega skupaj pa so Štajerci in Prekmurci do zdaj odigrali sedem tekem; pet se jih je razpletlo z remijem, zasedba iz Fazanerije se je edine zmage veselila v drugi četrtini preteklega prvenstva. "Hja, močno upam, da se bo ta tradicija spremenila. Da je neodločenih izidov dovolj in da zdaj pridejo na vrsto naše zmage," se je nasmejal izkušeni napadalec, 



Članki iz rubrike