hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
6 04.10.2019 08:41:48

ŠTAJERSKO-PREKMURSKI DERBI: Zvezdnik Maribora ODKRITO GROZI Muri! Prišel je čas, da ...

Grega Wernig
Na jutrišnjem derbiju med Mariborom in Muro bo vroče.

Jutri se v Ljudskem vrtu obeta pravi nogometni spektakel. Maribor namreč pod Kalvarijo gosti svoje velike rivale iz Prekmurja, ki jih v državnem prvenstvu vse od Murine vrnitve v prvo ligo še ni premagal. Na petih prvenstvenih tekmah proti črno-belim so vijoličasti štirikrat remizirali in enkrat visoko izgubili (v prejšnji sezoni je bilo na Fazaneriji 4:1 za Muro). 

Pri Mariboru so prepričani, da bodo slabo statistiko proti Prekmurcem zdaj popravili. V vijoličastem taboru vlada velik optimizem. Jasno, Mariborčani so slavili na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah, v zadnjem krogu so na Stožicah premagali še Olimpijo in po slabšem začetku sezone zdaj zasedajo prvo mesto na prvenstveni lestvici. 

"Bila je zares težka tekma. Povedli smo z 2:0, na polčas odšli z 2:1, nato pa hitro v drugem polčasu prejeli izenačujoč zadetek iz najstrožje kazni. Sledil je odličen zaključek, dva zadetka v sodnikovem podaljšku. Res je neverjeten občutek, ko dosežeš dva zmagovita gola v zadnjih treh minutah. Verjemite mi, da je to fantastično. Vsi smo bili zelo veseli. Trener nam je za nagrado dal dva dneva prosto, tako da je bilo vse skupaj še boljše. (smeh) Res je za nami izjemen teden. Po dveh dneh premora smo se vrnili v Ljudski vrt in zdaj trdo delamo dalje. Že jutri nas čaka nova izjemno težka tekma. Če boste preverili naše rezultate proti Muri, boste videli, da nismo ravno v veliko tekmah zmagali. In zdaj je čas, da slavimo zmago tudi nad Muro," je na medijskem terminu pred jutrišnjim dvobojem med Mariborom in Muro dejal vezist vijoličastih Alexandru Cretu. 

cretu
Grega Wernig
Romun zelo ceni Prekmurce. "Težko jih je premagati. Imajo odlične rezultate, so zelo samozavestni, letijo na krilih dobrih rezultatov, samozavest pa zagotovo črpajo tudi iz naših medsebojnih dvobojev. Kot sem že dejal: nismo velikokrat premagali Mure. Mislim, da je v soboto čas za našo zmago. Stadion bo zagotovo skoraj poln, čaka nas odlično vzdušje in upam, da bomo pred domačim občinstvom slavili," je še dodal Cretu.

Članki iz rubrike