požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
4 15.09.2019 17:46:43

DRAMA V STOŽICAH! Olimpija proti Celju visoko vodila, ZAPRAVILA PREDNOST, toda ...

Martin Metelko
Olimpija in Celje sta odigrala derbi, ki je odločal o vrhu lestvice.

Po porazu Aluminija proti Mariboru je bilo jasno, matematika je bila preprosta. Olimpiji je za vodstvo na lestvici slovenske lige po devetih krogih zadoščal že remi na domačem srečanju s Celjani - točkovno bi se izenačila z moštvom iz Kidričevega, a bi imela boljšo razliko v zadetkih. Zmaga jo je vodila dve točki pred Aluminij, hkrati pa je zmaga Celja na vrh vodila grofe. S tremi točkami bi se z Aluminijem izenačili oni, a s prav tako boljšo razliko v zadetkih. 

Olimpija je imela dolgo vse pod nadzorom. PO zelo dobrem prvem polčasu so Ljubljančani ob njegovem koncu povedli 1:0 prek Luke Menala, nato pa takoj na začetku drugega dela igre podvojili svojo prednost - iz 11-metrovke je bil uspešen Ante Vukušič. Vse se je zdelo bolj ali manj zaključeno, a so zelen-obeli popustili, Celjani pa so imeli svoje načrte. Najprej so znižali, Vizinger je nato izenačil na 2:2 in Celjani so celo lovili zmago. 

Toda izključitev na celjski strani je 15 minut pred koncem nalet gostov ustavila, domačim dala nekaj prostora za oddih, ne pa tudi prave priložnosti, da bi zmago lovili oni. Olimpija ima tako na vrhu 18 točk, Aluminij na drugem mestu prav tako, Celje 16, Maribor 15 in Mura 13. Na neki točki je imela Olimpija 7 točk prednosti pred Mariborom in v Kidričevem igrala za skok na +10, zdaj je te prednosti le še za tri točke.   

Značke: olimpija, celje

Članki iz rubrike