Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
4 07.09.2019 09:01:58

Hadžićev VELIKI MET: Olimpija na krilih NEPRIČAKOVANEGA JUNAKA porazila bivšega PRVAKA Italije!

Jurij Kodrun/M24.si
Olimpija je gostovala na Apeninskem polotoku.

V petek so bile vse oči ljubiteljev nogometa usmerjene v Stožice, kjer pa je tokrat igrala Slovenija. Ampak tudi Olimpija ni bila brez tekme. Le da je ni odigrala na svojem domačem stadionu, marveč v Italiji. Trener članske ekipe Safet Hadžić je svoje varovance odpeljal v Verono, kjer so se na igrišču ob Gardskem jezeru pomerili s Hellasom. Slednji nastopa v elitni serie A, še v pretekli sezoni je njegov dres nosil tudi slovenski reprezentant Jure Balkovec, ki se je medtem preselil k Empoliju. Da je bil izziv za Olimpijo velik, ni dvoma, toda zmaji so ga prestali z odliko. Domov so se namreč vrnili kar z zmago!

Končalo se je 2:1 za goste iz Slovenije, čeprav so Italijani povedli že po vsega štirih minutah igre. Toda potem sta za preobrat poskrbela Stefan Savić in Eric Boakye, ki sta zadela še pred koncem prvega polčasa. Potem je svoj delež k temu, da je Olimpija slavila, prispeval tudi oziroma predvsem mladi vratar Matija Orbanić, ki je postregel s serijo odličnih obramb in bil vsekakor junak zmajev. Nepremagan je ostal tudi ob enajstmetrovki, ki jo je Hellas dobil ob koncu tekme, tedaj mu je na pomoč priskočila prečka.

Olimpija je tekmo odigrala v naslednji postavi: Orbanić, Jurčević, Šme, Bagnack, Boakye (od 46. Andrejašič), Tomić (od 46. Knežević), Putinčanin, Savić, Menalo (od 86. Kregar), Cekici, Vukušić (od 82. Kidrič).

boakye olimpija hellas
Hellas Verona

Članki iz rubrike