Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
11 29.08.2019 22:10:52

TAKO MALO JE MANJKALO! Mariborčani z junaškim drugim polčasom skoraj pripravili velik preobrat (video)

Jurij Kodrun
Mariborčani se na zadnji stopnički pred skupinskim delom lige Europa, poslavljajo od Evrope.

K temu je botroval neodločen izid proti Ludogorcu iz Razgrada, ki je v Ljudskem vrtu v skupinski del lige Europa napredoval z 2:2, potem ko se je prva tekma končala brez zadetkov.

Bolgari so Mariborčane kaznovali po hitrem protinapadu (in po slabo izvedenem kotu Roka Kronavetra), ko je s sijajnim zadetkom mrežo Kenana Pirića zadel Marcelinho.

Do drugega zadetka so Bolgari prišli po nerodnem posredovanju Mitje Vilerja nad Cicinhom. Angležu Craigu Pawsonu ni preostalo nič drugega, kot da je zapiskal najstrožjo kazen, čeprav je šlo za zelo bežen kontakt

Zdelo se je, da so Mariborčani na tleh, toda tudi s podporo 9018 navijačev v Ljudskem vrtu, so začeli vijoličasti počasi lomiti tekmeca. Po menjavi Kronavetra, namesto katerega je na zelenico prišel Marcos Tavares, pa se je začel lov na morebitni povratek.

Prav kapetan je bil tisti, ki je znižal na 1:2, po sijajnem sprejemu in izjemnem zaključku, za svoj 31. gol v evropskih tekmovanjih. Nato pa je po prekršku Cicinha neposredno iz prostega strela zadel Rudi Požeg Vancaš, potem ko se ob njegovem predložku nihče ni dotaknil žoge.

V kotlu Ljudskega vrta je bilo čutiti neko novo energijo. Mariborčani so postali zelo agresivni in so v kali zatirali napade gostov, ki so vse pogosteje ležali na tleh in kradli čas v zadnjih 20 minutah. 

Še najbližje je bil Maribor napredovanju po skorajšnjem avtogolu Bolgarov, a na njih je posijala sreča. Na vijoličaste pač ne, kar pomeni slovo od Evrope.

Če vam posnetka prvega zadetka Maribora ne odpre, si ga lahko ogledate tukaj. 

Drugega pa ob neuspešnem predavanju najdete tukaj

Članki iz rubrike