reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
3 20.08.2019 18:50:35

Bi nas moralo kaj skrbeti? Zahović in Gajser po vrnitvi iz Bolgarije razkrivata: Moramo storiti vse, da bomo ...

Grega Wernig
Zlatko Zahović in pomočnik trenerja Maribora Saša Gajser sta si naslednjega tekmeca Maribora ogledala tudi v živo.

Maribor bo po novem neuspehu v domačem prvenstvu vtis skušal popraviti na evropskem prizorišču, naslednjega tekmeca pa ne gre jemati z levo roko. Serijski bolgarski prvak ima prav tako bogate izkušnje iz Evrope, zadnjo tekmo Ludogorca pa sta si v živo ogledala tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahović in pomočnik trenerja Saša Gajser.

"Ogled tekme je potrdil dosedanja spoznanja, predvsem o tem, da gre za moštvo, ki ima izredno individualno kvaliteto v napadu. S posamezniki, ki jih odlikujejo hitrost, sposobnost preigravanja, nepredvidljivost, raznovrstnost. To je njihova stalnica že vrsto let, kar dokazujejo rezultati, 8 zaporednih naslovov prvaka in 5 uvrstitev v skupinski del evropskih tekmovanj," pravi Saša Gajser o uspešnem projektu z vzhoda Evrope, ki bo s številnimi tujci iz Brazilije, Senegala, Konga, Izraela, Romunije in Poljske popolno nasprotje glede na skandinavski slog.



"Če jih primerjamo z našimi prejšnjimi nasprotniki v kvalifikacijah, so drugačni, že zaradi prej naštetih značilnosti igralcev. So pa drugačni tudi po načinu branjenja od dosedanjih treh tekmecev. Čaka nas zahteven izziv, zato moramo storiti vse, da bomo videli Maribor, ki bo v dveh tekmah pokazal vse, kar nas je krasilo v prejšnjih letih, ko smo igrali v ligi prvakov in ligi Europa. Sposobni smo tekmecem izničiti njihove glavne prednosti, potrebujemo pa odlično predstavo v Bolgariji in potem gremo s pomočjo navijačev na povratni tekmi v boj za novo izjemno vijol’čno zgodbo," je za uradno spletno stran Maribora še povedal Gajser.

Mariborčani odpotujejo v Bolgarijo v sredo zjutraj z mariborskega letališča, termin tekme v četrtek je 19:30 po slovenskem času (20:30 po lokalnem).

Članki iz rubrike