Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 13.08.2019 13:31:10

Rosenborg, PAZI SE! Prerojeni Požeg PRIZNAL, kaj ga je PODŽGALO: Pokazati mora, zakaj sem ...

Grega Wernig
Po porazu proti Rosenborgu v Ljudskem vrtu je bil Rudi Požeg Vancaš eden tistih, na katere se je trener Darko Milanič v zanj neznačilnem dotikanju posameznikov spravil najbolj nedvoumno in najbolj odločno. Odzval se je z zadetkom in asistenco ob sobotni zmagi nad Taborom, pred potjo na Norveško pa ni skrival olajšanja, zadovoljstva, odločnosti in vpliva, ki so ga nanj imele šefove besede.

"Zelo pomembno je, da smo se dvignili z zmago, ki je bila po nizu v prvenstvu in po dogodkih v ligi prvakov kar nujna. Ne pravim, da je šlo brez težav, toda na koncu smo dosegli kar štiri zadetke in poskrbeli za zelo pozitivno ozračje v ekipi," je Rudi Požeg Vancaš pogledal na sobotno dogajanje, ki ga je zaznamoval na celi črti.

Milanič ga je pred zadnjo tekmo v Ljudskem vrtu izpostavil celo bolj, kot je kadarkoli kogarkoli. Da mora najti svoj prostor pod soncem, da mora zadovoljiti pričakovanja navijačev, medijev, trenerja, športnega direktorja. In da mora to storiti takoj. Vse to so bili poudarki trenerjevega nastopa, priljubljeni Rudi pa je že ob prvi priložnosti res zaigral bolje in med drugim zabil svoj prvi gol v vijoličastem dresu Maribora.

"Mogoče sem res kje kaj prebral v medijih in pritisk, ki sem ga čutil, me je zagotovo dvignil. Še bolj sem si želel, da bi se dokazal, in mislim, da mi je to uspelo. Vedno skušam pomagati ekipi po najboljših močeh in vesel sem, da mi je na zadnji tekmi uspelo še posebno dobro, kar je seveda sijajna spodbuda za naprej. Zelo pomembno je, da se zdaj dvignemo in gremo s čim bolj pozitivnimi občutki tudi na Norveško," je povedal o tem in se dotaknil tudi današnje tekme v Trondheimu. "Na Norveškem bo zelo težko, a bomo na vsak način poskušali dogajanje obrniti v svojo korist. Seveda je zelo zanimivo, da smo Tabor premagali ravno s 4:2, torej z izidom, ki bi nam v Trondheimu zadostoval za napredovanje. Vsi verjamemo, sobotna zmaga pa nam je pri tem še dodatno pomagala in videli bomo, kaj lahko dosežemo."



Želim si, da bi zadel tudi tam
Glede na to, da so preteklo sredo igrali z bremenom štirih tekem brez zmage v domačem prvenstvu in pritiska domačega obračuna z Rosenborgom, Požeg Vancaš celo verjame, da bo tokrat pritiska manj. Zaradi sobotne zmage, zaradi na videz težko ulovljivega izida, zaradi oddaljenosti od doma …

"Mislim, da bomo na Norveškem iz več razlogov bolj sproščeni, kot smo bili na domači tekmi, in da lahko naredimo nekaj pozitivnega," je zagotovil in priznal, da so ga kriza in kritike dodatno motivirale, da mu je še posebej veliko pomenil odziv občinstva z vzklikanjem njegovega imena in da bi naslednjič rad zadel … takoj. "Sebi in drugim moram priznati, da na predhodnih tekmah nisem bil pravi. Nazadnje je bilo precej bolje, a zdaj moram nadaljevati po tej poti in pokazati, zakaj sem prišel v ta klub. Zdaj je lažje, zdaj so občutki boljši, tudi občinstvo mi je dalo zelo pozitivne stvari, na katerih lahko gradim. Zelo si želim, da bi zadel tudi na Norveškem."

Članki iz rubrike