stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 11.08.2019 09:29:11

HOTIĆEVA mojstrovina in še bolj sijajna VRNITEV ZAHOVIĆA: To je vredno VEČKRATNEGA OGLEDA! (video)

Grega Wernig
Petnajstkratni državni prvaki iz Maribora so v petem krogu zabeležili prvo zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije. Pred domačimi gledalci v Ljudskem vrtu so premagali novinca v elitni druščini, CherryBox24 Tabor Sežano, s 4:2.

Po razočaranju na sredini tekmi kvalifikacij za ligo prvakov in porazu 1:3 proti Rosenborgu so tri točke spodbudna novica za varovance Darka Milanića. Prav tako pa vrnitev prvega strelca vijoličastih Luke Zahovića, ki je očitno pozdravil poškodbo in v 83. minuti zadel za tretji gol in tri točke.

Sežančani so še enkrat več pokazali, da upravičeno in z veliko motiva nastopajo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Čeprav so ves drugi polčas nastopili z igralcem manj - rdeči karton oziroma dva rumena je ob koncu prvega dela prejel Stjepan Babić, so bili vse do konca v igri za zgodovinsko prvo točko v Ljudskem vrtu.



Po zaslugi izkušenega, 36-letnega Predraga Sikimića, so dvakrat izenačili. Srbski napadalec je v 42. minuti po napaki mariborske obrambe izničil natančen strel Dina Hotića za 1:0, v 73. minuti pa je z glavo zadel še za 2:2.

Pred tem je svoj prvi zadetek v vijoličastem dresu dosegel Rudi Požeg Vancaš, za tem (83. minuta) je na 3:2 po spretni podaji Marcosa Tavaresa močno in natančno meril Luka Zahović, za konec pa je v polno z roba kazenskega prostora zadel še Rok Kronaveter.

Značke: maribor, tabor

Članki iz rubrike