Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
29.07.2019 14:48:01
Deli članek:

VELIKI SLOVENSKI UP tudi o proračunih: Na ta način smo PREPAD v finančnih sredstvih precej zmanjšali!

Martin Metelko

Na prvi tekmi proti Malmöju v 2. krogu kvalifikacij za ligo Europa, je bilo v domžalski zasedbi kar nekaj zelo razpoloženih posameznikov, najboljši v tej skupini je bil Adam Gnezda Čerin.

"Mislim, da smo pokazali pravi obraz, da so bile to prave Domžale. Bili smo na zavidljivi ravni, lahko bi se razpletlo tudi z našo zmago in ravno zaradi tega ostaja nekaj malega grenkega priokusa. Toda pomembno je spoznanje, da smo pokazali, da smo lahko tudi kakovostnejša ekipa od uglednega tekmeca, če igramo tako, kot smo v večjem delu dvoboja. Menim, da na Švedskem imamo možnosti za želeni dosežek, tja bomo odpotovali z zmagovalno miselnostjo, da nam lahko uspe. Lahko poskrbimo za presenečenje. Verjamem, da smo tega sposobni," je odločen Adam Gnezda Čerin, toda vendarle jih ni malo, ki menijo, da je pred dvakratnimi slovenskimi prvaki po domačem remiju na severu Evrope misija nemogoče. "Ne, ni še konec. Nikakor ne. Prav gotovo se ne bomo predali. V teh dneh se bomo dobro spočili, podrobno analizirali domačo tekmo in se ustrezno pripravili na povratni dvoboj. Potem pa – 'na glavo'!" odgovarja 20-letni vezist.


Prizadevamo si, da bi jih ponavljali

Domžalčani sicer niso prvič pokazali, da so na mednarodnem prizorišču lahko konkurenčni, toda tako obetavne podobe jim že kar nekaj časa ne uspe ohraniti v daljšem časovnem obdobju. V celotni sezoni. Kaj storiti, da bi takšno izvedbo ponavljali iz tedna v teden, iz tekme v tekmo? "To je najtežje, s tem se ubadamo že kar nekaj časa. In si prizadevamo, da bi bili pri tem uspešni. Močno upam, da bomo ohranili takšen ritem igre, takšno kakovostno raven. Začetek sezone je specifičen, na uvodnih preizkušnjah smo se malce lovili, proti Malmöju smo sestavili prvo tekmo po naših željah. Z našo vsebino, ki jo želimo kazati na igrišču. Škoda za prejeta gola, toda če bomo nadaljevali v takšnem slogu, bo vse v redu. Potem bomo v prihodnje dosegali tudi takšne rezultate, kot si želimo."

Po izenačenju nam ni bilo lahko

Bržčas odločilni trenutek spopada ob Kamniški Bistrici je bil gol Švedov za 2:2, drugo hitro izenačenje je bilo za varovance Simona Rožmana velik šok. "Ni nam bilo lahko, to je popolnoma jasno. Imeli smo ugoden izid, nadzirali potek dogodkov, nato nas je ta gol vsekakor malce 'presekal'. Toda nismo obupali, še naprej smo se trudili in si prizadevali, da bi zadeli še tretjič. Pritiskali smo, imeli nekaj obetavnih situacij, ki bi jih lahko unovčili, žal se nam v končnici ni izšlo. Mogoče pa nam bo sreča za odtenek bolj naklonjena v spopadu v Malmöju," je razmišljal domžalski dragulj, ki se strinja, da kakovostna razlika niti po naključju ni takšna, kot bi lahko sklepali po proračunu obeh klubov. "O tem pač ni dvoma. Mislim, da smo pokazali, da te razlike niso tako velike. Na zelenici smo ta prepad v finančnih sredstvih precej zmanjšali. To je kazalec, da denar v nogometu vendarle ni vse. Seveda je pomemben, to je jasno. Veliko je odvisno od tega, koliko ga ima klub na voljo, toda če nastopimo tako kolektivno, tako dobro ter s takšno miselnostjo in pristopom, kot smo tokrat, se lahko enakovredno postavimo po robu tudi tistim neprimerno bogatejšim."

Martin Metelko

Če bom odšel? S tem se ne obremenjujem

Zlasti drugi domžalski gol je bil čudovit. Izjemen! Kot smo zapisali že v poročilu s tekme, bi si zaslužil nenehno ponavljanje na televizijskih postajah. Česa takega ob Kamniški Bistrici že dolgo nismo videli. Vse je potekalo tako natančno kot v računalniški igrici, naš sogovornik je postavil piko na i. "Res zelo lep gol, v tej akciji se nam je vse 'poklopilo'. Odigrali smo, kot je treba. Ko ti tako steče, začnejo noge kar same delati, prihajajo ideje in dejansko smo naposled čudovito izigrali obrambo tekmeca ter zadeli. Sorčan je lepo našel Mujana, ki je opravil zelo dobro delo, midva z Nicholsonom prav tako ...Ne, to ni akcija s treninga in prav gotovo razkriva, da je nogomet igra navdiha. Vesel sem, da sem se vpisal med strelce, toda še enkrat bom ponovil, da mi je žal, da nam je žal, ker prednosti nismo zadržali do konca," pravi Adam Gnezda Čerin.