Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
24.07.2019 14:15:07
Deli članek:

To potrebujejo MARIBORČANI! Kotnik navdušil s svojo izjavo o PRITISKU NAVIJAČEV v Ljudskem vrtu!

Grega Wernig

Ko je prihajal v Maribor, je verjetno mislil, da bo moral na pravo priložnost nekoliko počakati, a Andrej Kotnik je od prvega trenutka postal zelo pomemben člen vijoličaste zasedbe. Tudi danes bo najverjetneje v začetni enajsterici in predstavljal eno največjih nevarnosti za gol švedskega prvaka.

Med poletnimi pripravami je bil brez dvoma najboljši posameznik Maribora. Redno je dosegal zadetke in igral tako dobro, da si je zacementiral položaj v začetni enajsterici vijoličastih. Andrej Kotnik je v trenutku 'kupil' mariborske navijače, slednji ga na vsa usta hvalijo in od njega pričakujejo ogromno. Na prvih štirih uradnih tekmah se sicer ni uspel vpisati med strelce, toda odločen je, da mu to uspe že danes. »Čas je, da se pridružim tej druščini,« se je zasmejal Kotnik na opazko, da sta njegova partnerja v ofenzivnem delu zvezne vrste Dino Hotić in Rok Kronaveter že zadela. »Zdaj je pravi čas za moj prvi zadetek,« je odločno dejal Andrej Kotnik. Kot rečeno, nekdanjega vezista Gorice so mariborski navijači hitro sprejeli za svojega. »Ogromno pomeni, ko te nekdo pohvali, ko nekomu tvoje igre nekaj pomenijo. Ko sem prišel, sem si rekel, da moram oddelati svoje, se dokazati in si poskušati priboriti mesto v ekipi ter ves čas garati,« je odvrnil napadalno usmerjeni vezist na vprašanje, ali je pričakoval, da bo tako kmalu postal pomemben člen začetne enajsterice Maribora.


Darko Milanič Kotnika uporablja na položaju krilnega vezista. Večino svoje kariere je sicer 23-letni nogometaš preigral kot napadalno usmerjeni vezist, ki 'operira' bolj po sredini, ne toliko po straneh. »Tudi v Gorici sem kdaj igral na krilu. Tukaj ima trener svoje zahteve, jaz jih poskušam čim bolj upoštevati, se prilagoditi. Sicer mi ustreza igrati tudi na tem položaju,« je povedal Kotnik, ki se sicer prvič v svoji karieri sooča s pritiski, ki jih nosijo kvalifikacije za ligo prvakov. »Meni je lepo pred polnimi tribunami igrati tekmo, ki odloča o nečem, ki veliko pomeni. Pritisk navijačev, pritisk vseh ... Na takšnih dvobojih daš od sebe še nekaj več. Celotna ekipa da takrat od sebe 120 odstotkov. Res je lepo igrati takšne tekme,« je povedal Kotnik in se osredotočil na švedskega tekmeca. »Pričakujemo težko tekmo. Maksimalno se moramo pripraviti na nasprotnike, opraviti svoje naloge in poskušati iztržiti čim boljši rezultat za povratno tekmo,« je razmišljal AK47. 
Za konec je Kotnik spregovoril tudi o razliki med letošnjimi evropskimi tekmami in obračuni v prvenstvu. Medtem ko so v Evropi Mariborčani uspešni, so v prvenstvu na prvih dveh tekmah zbrali eno samo točko. »Mislim, da smo vse tekme odigrali dobro. Ustvarjali smo si priložnosti, tako na evropskih kot na prvenstvenih obračunih. Na evropskih tekmah smo bili uspešnejši, kar zadeva gole, na prvenstvenih pa se nam stvari niso 'poklopile'. Upam, da bomo v Evropi nadaljevali tako, kot smo začeli,« je zaključil Kotnik