Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
2 19.07.2019 19:55:11

Aluminij na vrh lestvice

Grega Wernig
Nogometaši Aluminija so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 2:1 (0:1).

Aluminij - Triglav 2:1 (0:1)

* Športni park, sodniki: Jug, Švarc in Černe.
* Strelci: 0:1 Mlakar (38.), 1:1 Vrbanec (56./11 m), 2:1 Štor (90.).
* Aluminij: Janžekovič, Martinović, Kontek, Amuzie, Petrović, Muminović, Leko (od 68. Jakšić), Vrbanec (od 89. Marinšek), Štor, Matjašič (od 84. Flakus Bosilj), Krajnc.
* Triglav: Čadež, Arh Česen, Šalja, Mertelj, Rogelj, Kryieziu, Tijanić, Udovič (od 70. Herić), Majcen, Mlakar, Hasanaj (od 57. Aliaga).
* Rumeni kartoni: Krajnc, Leko; Šalja, Arh Česen.
* Rdeči kartoni: /.

Kidričani so dobro začeli novo prvenstvo. Zmagali so še drugič in so na vrhu lestvice, potem ko jim je v drugem polčasu proti Triglavu uspel preobrat, ki ga je v izdihljajih tekme zaznamoval Luka Štor s svojim drugim zadetkom sezone. Kranjčani, ki so uvodoma presenetili Maribor, pa nadaljujejo skromno bero točk v Kidričevem, s sedmih prvoligaških gostovanj so prinesli le točko.

Ekipi sta v prve pol ure prikazali bolj ali manj enakovredno igro, v kateri sta obe ekipi nekajkrat poskusili tudi s streli proti vratom. Velja izpostaviti predvsem poskusa od daleč Jureta Matjašiča v deveti in Egzona Kryieziuja malce zatem, oba nogometaša pa sta bila malce premalo natančna.

V 21. minuti je prav tako od daleč sprožil Sanin Muminović, toda Luka Čadež ni imel veliko dela. V 38. minuti pa so gosti prišli do vodstva. Zanj je z izjemnim strelom z dobrih 20 metrov poskrbel Tilen Mlakar, ki je žogo v mrežo poslal tik ob levi vratnici. Domači so pred tem v 20. minuti po domnevnem prekršku Aleša Mertlja nad Nikolo Lekom neuspešno zahtevali enajstmetrovko.

Dobili pa so jo v 56. minuti, o je Kryeziu naredil prekršek v kazenskem prostoru nad Luko Štorom, z bele pike pa je žogo pod prečko poslal Matic Vrbanec. Nov nevaren poskus je v 61. minuti sprožil Leko, a bil premalo natančen, v 83. minuti pa so nevarno zagrozili Kranjčani.

David Tijanić je lepo sprožil malce zunaj kazenskega prostora, zadel prečko, odbito žogo je v mrežo pospravil Victor Aliaga, a je bil v prepovedanem položaju. Zato pa ni bil Štor na drugi strani v prvi minuti sodniškega dodatka, ko je Aluminijev napadalec lepo prišel do strela in z osmih metrov zadel za zmago domačih.

Kidričani bodo v 3. krogu v petek gostovali v Celju, Kranjčani pa bodo dan pozneje gostili Velenjčane.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike