pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
16 18.07.2019 08:12:57

Težki časi za najboljšega asistenta Maribora: Dervišević v nemilosti, zanj se zanimata dva kluba, CENA pa ...

Grega Wernig
Medtem ko se je večina njegovih soigralcev po torkovem jutranjem treningu skobacala v klubski avtobus, ki je nogometaše vijoličastih odpeljal v karanteno pred včerajšnjo povratno tekmo z islandskim prvakom Valurjem, se je Amir Dervišević po koncu treninga usedel v svoj avtomobil in se odpeljal domov. Darko Milanič nanj tudi tokrat pač ni računal.

Najboljši podajalec Maribora v prejšnji sezoni in eden izmed najzaslužnejših za to, da so Štajerci osvojili še svoj petnajsti naslov državnega prvaka, v zadnjih dveh sezonah – natančneje sezoni in pol – nosilec mariborske igre in motor vijoličastih. Vse to je Amir Dervišević, nogometaš, ki ima od poletja naprej pri petnajstkratnih slovenskih državnih prvakih drugačen status. Podobnega, kot ga je že imel – takrat, ko je moral kazensko trenirati z drugo ekipo. Ali pa takrat, ko so ga Mariborčani posodili v nižjeligaša Veržej.

Pri vijoličastih je visokorasli vezist prehodil pot od raja (denimo igranja na obeh tekmah šestnajstine finala lige Europa proti Sevilli) do pekla (treniranje z drugo ekipo je vsekakor blizu tej definiciji), pa vse nazaj do raja (pretekla sezona je to zanj zagotovo bila). A zdaj se je Dervišević vrnil v pekel. Tokrat še globlje. Še posebej, ker je bil prvič v pekel odvržen, kot bi lahko rekli, zasluženo, saj je zunaj zelenic ušpičil marsikatero neumnost. Tokrat ni bil kriv ničesar. Tokrat so se v strokovnem štabu vijoličastih preprosto odločili, da nanj ne računajo več. Svojega najboljšega asistenta v pretekli sezoni niso peljali na Islandijo, prav tako ga niso postavili niti na klop ne na tekmi s Triglavom ne na včerajšnjem povratnem dvoboju z Valurjem.

Zahović najprej zahteval ogromno
Zdi se, da je ljubezni med vijoličastimi in Derviševićem zdaj dokončno konec. Da je prišel čas za slovo. A seveda se poraja vprašanje, kam bo občasni slovenski reprezentant odšel. V javnost je pricurljala informacija, da so se v strokovnem štabu Derviševiću preprosto odpovedali in mu to tudi jasno sporočili, kar seveda potencialnim Derviševićevim snubcem daje vedeti, da 27-letni nogometaš nima več prihodnosti v Ljudskem vrtu. In da je njegova cena zato precej nižja, kot bi bila, če bi v Mariboru na Derviševića še vedno računali.



A Zlatko Zahović še vedno vztraja, da želi za nogometaša z najboljšo levico v prvi slovenski nogometni ligi iztržiti lepo odškodnino. Po naših informacijah je športni direktor Maribora za svojega vezista postavil – glede na razmere – skoraj astronomsko odškodnino v višini kar 600 tisoč evrov; v zadnjih dneh naj bi svoje zahteve sicer malce znižal, a za Derviševića naj bi še vedno zahteval 400 tisoč evrov odškodnine.

Želijo si ga pri dveh klubih
...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBRETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike