Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 17.07.2019 22:08:01

VIJOLIČASTI OPRAVILI S FORMALNOSTJO in odpihnili Islandce, naslednji tekmec je ...

Jurij Kodrun
Mariborski nogometaši so na povratni tekmi v Ljudskem vrtu z zanesljivo zmago končali to, kar so začeli že na Islandiji.

Aktualni državni prvaki so z 2:0 ugnali Valur in se uvrstili v drugi krog kvalifikacij za nastop v ligi prvakov. Potem ko so že v Reykjaviku opravili večino dela z zmago s 3:0, so tudi v Ljudskem vrtu pred natanko 6716 gledalci opravili z islandskim prvakom.

Za zmago sta zadela Rok Kronaveter, ki je bil prvič natančen v Ljudskem vrtu v dresu novega kluba, in Marcos Tavares, ki je po miniaturi zabil še svoj 15. zadetek v kvalifikacijah za ligo prvakov. Seveda je s tem legendarni Brazilec rekorder.

Jasno je tudi že, s kom se bodo vijoličasti pomerili v naslednjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. V sredo jim bo nasproti stal švedski prvak AIK iz Solne s predmestja Stockholma, ki je na domačem igrišču izničil poraz proti Ararat-Armenii in si z zmago s 3:1 (skupno 4:3) zagotovil dvoboja s slovenskimi prvaki. 

POTEK DVOBOJA
Štajerci so že v tretji minuti opozorili nase, ko je Dino Hotić z roba kazenskega prostora zadel prečko. Isti igralec pa je v 11. minuti lepo vrnil žogo Kronavetru, ki je s približno enajstih metrov zadel za 1:0.


V 22. minuti je imel novo priložnost Andrej Kotnik z 18 metrov, a je ostalo pri 1:0, na 2:0 pa je v 32. minuti povišal Tavares, ko je zadel s 14 metrov. Gosti so v 40. minuti zahtevali enajstmetrovko, to je sodnik že dosodil, po posvetovanju s pomočnikom pa je Andriju Adolphssonu pokazal rumeni karton za simuliranje.

V drugem polčasu je v 48. minuti priložnost za domače zapravil Blaž Vrhovec, ki je izgubil dvoboj ena na ena z gostujočim vratarjem Hannesom Halldorssonom. V 65. minuti je strel Rudija Požega Vancaša preprečil Halldorsson, v 69. minuti pa je Hotić meril za malo previsoko.

V 71. minuti je novo priložnost za mariborski zadetek zapravil Požeg Vancaš, ki je bil le malce premalo natančen s strelom z glavo po podaji Jasmina Mešanovića.

--------------------------
Izid:

Maribor (Slo) – Valur (Isl) 2:0 (2:0)
Kronaveter 11', Tavares 32'

Skupni izid 5:0

--------------------------

Maribor - Ljudski vrt, gledalcev 6716, sodniki: Pinheiro, Tavares in Rodrigues (vsi Portugalska).

Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec (od 74. Kramarič), Cretu, Hotić, Kotnik (od 57. Mešanović), Kronaveter (od 58. Požeg Vancaš), Tavares.
Valur: H. Halldorsson, Saevarsson, Omarsson, Sigurbjörnsson, Jonsson, H. Sigurdsson (od 19. Andersen), Ingvarsson, K. Sigurdsson (od 77. Hedlund), Bartalsstovu, Adolphsson (od 62. Ingason), Pedersen.
Rumeni kartoni: Požeg Vancaš; Adolphsson, Sigurbjörnsson.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike