zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

nu
nu
13 14.07.2019 14:03:40

Prvi DERBI v Ljudskem vrtu pred PRAZNIMI TRIBUNAMI?! Kako? Zakaj? Kakšen ŠOK bi to bil ...

Jurij Kodrun
Ali bomo naslednji večni derbi spremljali pred praznimi tribunami.

Najglasnejši navijači Maribora so bili za prvo domačo tekmo v novi sezoni kaznovani. Vijoličasti so v soboto gostili nogometaše Triglava, disciplinski sodnik pa je zaradi nešportnega vedenja a zadnjem večnem derbiju klub kaznoval s 15.000 evri, organizirani navijaški skupini pa prepovedal prisotnost na eni tekmi.

A Viole se tega več kot očitni niso držale. Že nekaj dni pred tekmo so pozvale svoje člane naj pridejo na tekmo s Triglavom, sporočile, kje si lahko priskrbijo vstopnice po znižani ceni, ki so sicer na voljo le članom skupine, in kje se bodo na stadionu zbrali, saj je bila južna tribuna zaradi kazni zaprta. A težava je v tem, da se kazen disciplinskega sodnika ni nanašala zgolj na del tribune, ampak je veljala tudi za Viole. 



Seveda je številne zanimalo, kaj navijači Maribora pripravljajo tokrat. Viole so se posedle na vzhodno tribuno. In že takoj na začetku tekme pokazale, kaj si mislijo o kazni. "NZS Mafija!" so začeli skandirati takoj na začetku tekme. Nato so za nekaj minut potihnile, od 15. minute naprej pa so začele z navijanjem. Pred pesmimi, ki so namenjene vijoličastim, so še enkrat, še precej glasneje ponovili skandiranje "NZS Mafija!" In pridružili so se jim tudi preostali navijači.

Več kot očitno so v Ljudskem vrtu na več načinov kršili kazen, ki jo je Mariboru in navijačem naložil disciplinski sodnik, zaradi česar se klubu obetajo dodatne sankcije. Seveda ni izključena niti najstrožja kazen, s katero bi lahko na naslednji domači tekmi preprečili podobno kršitev. Izključeno naj ne bi bilo zaprtje vseh tribun, kar pomeni, da bi Maribor igral pred praznimi tribunami. Da bi bilo vse skupaj še bolj boleče, bo Maribor naslednjo tekmo pred domačimi gledalci igral proti večni tekmici Olimpiji ...

Značke: maribor, ljudski-vrt

Članki iz rubrike