pasco-kruh Svet24.si

Kruh s podgano? Hvala, a nisem več lačen

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

nu
nu
8 13.07.2019 08:07:16

NEJC VIDMAR na ROBU SOLZ: Proti Mariboru smo dokazali, da smo BOLJŠI OD NJIH V ...

alesfevzer.com
Nejc Vidmar je zelo razočaran.

Kako se počutite po novem evropskem razočaranju?
Kako se počutim? No, glava je še vroča … Ampak bom kar priznal, da sem jezen.

Veliko je razlogov za jezo, kajne?
Res je. Prepoceni smo dobivali zadetke. Saj smo imeli pobudo in premoč, ampak kaj, ko smo gostom pustili preprosto preveč prostora za nevarne akcije, kar so s pridom izkoristili. Rezultat je posledica tega. S tem je treba živeti. Saj ni še konec, še vedno lahko napredujemo. Ampak res je gromozanska škoda, ker smo dopustili, da se nam je zgodilo, kar se nam je.

Se strinjate, da je Rigas zmagal predvsem zato, ker ste mu bolj kot ne podarili zmago?
Videli smo, da smo boljši, kvalitetnejši. Saj so tudi oni dokazali, da so lahko nevarni, ampak bodimo pošteni: vsi njihovi goli so bili posledica naše nezbranosti.

Javnost je bila prepričana, da boste visoko slavili. Ne nazadnje je Slovenija nedolgo tega v Rigi Latviji zabila kar pet golov …
To poudarjanje, kako slab naj bi bil nasprotnik, ne pomaga. Ampak to seveda ne bi smel biti razlog za neuspeh. Z vsem dolžnim spoštovanjem do Rigasa; imajo svojo kvaliteto, svoja orožja, toda mi smo boljši. Ne moremo pa nikakor čez ta evropski hribček. Če smo z reprezentanco tam slavili s 5:0, potem pot do preobrata obstaja. Tudi v Ljubljani smo imeli ogromno priložnosti, a smo vse prevečkrat želeli z žogo v nogah čez črto. Moramo popraviti realizacijo in napake zmanjšati na minimum.

Vas je sodnik oškodoval?
Težko komentiram. Fantje pravijo, da bi morali dobiti enajstmetrovko. Bil sem predaleč, da bi videl. Tudi pri 'penalu' za Rigas sem gledal žogo, ne dvoboja. Treba je verjeti sodniku. Morda smo se preveč ukvarjali z njim in bi morali biti bolj osredotočeni na kaj drugega, pa se nam morda ne bi dogajalo, kar se nam je.



V Evropi se razočaranja vrstijo eno za drugim.
Kot da bi se ves čas ponavljala ista zgodba. Še dobro, da imamo priložnost za popravni izpit. Še vedno verjamemo v napredovanje, a je res, da smo si zapletli življenje.

Kako si razložiti dejstvo, da Olimpija na domačih tleh ponuja povsem drugačno podobo kot nato v evropskih tekmovanjih?
Ubijajo nas malenkosti. Toda Evropa kaznuje že malenkosti. Vsako leto smo kaznovani zaradi naših napak, naše nezanesljivosti. V prvenstvu morda ni tako, v Evropi je vedno tako. Kot da se je nekaj zarotilo proti nam. Ključno je, da dobivamo prepoceni zadetke. Tokrat smo vsi videli, da premoremo več kvalitete. Vse smo imeli v svojih rokah in nogah, potem pa … Te napake. To so napake, ki se ne bi smele dogajati. Spomnite se Trenčina. Na dveh tekmah smo zabili šest golov, pa nismo napredovali. Vedno se ponovi ista zgodba. Vedno nas iz Evrope izločijo lastne napake. Treba je prevzeti odgovornost. Od prvega do zadnjega. K sreči zdaj še ni vse izgubljeno. Bomo morali pa zmagati z dvema zadetkoma razlike. Ne bo lahko, ni pa nemogoče.

Kaj vam manjka v primerjavi z Mariborom, da bi bili uspešni tudi v Evropi? Vsi smo videli, kako sta se končala zadnja dva letošnja derbija. Potem pa pride Evropa in … In Maribor v gosteh visoko slavi, vi pa doma izgubite.
Težko odgovorim na to vprašanje. Najbolj me vse skupaj boli zato, ker vem, da premoremo dovolj kvalitete. Ne vem pa, kaj nam manjka, da nikakor ne naredimo tega preskoka v Evropi. Želja je prisotna. Morda smo preveč zaletavi. Zdaj imam tako vročo glavo, da težko komentiram. Res mi je žal, ker vem, da zmoremo več. Proti Mariboru smo dokazali, da smo v nekaterih elementih boljši. Potem pa se iz Evrope skoraj vedno izločimo kar sami. To boli.

Vam je manjkal Rok Kronaveter?
O Roku je brezpredmetno izgubljati besede. Vemo, kakšno kvalitetno premore. Če je pravi, je dodana vrednost za kogarkoli. Mi bomo morali najti novega Roka Kronavetra. Imamo dovolj kvalitetnih fantov. Morda smo izgubili kakšnega kvalitetnega posameznika, a smo dobili na širini. Ampak vse to niti ni tako pomembno, če se ti dogajajo napake, kakršne so se nam tokrat.

So na vas morda vplivale govorice o menjavi lastnika?
Mogoče malo na začetku sezone, ko smo se spraševali, kaj bo s klubom, kaj bo z nami. Zdaj je vse skupaj dokaj jasno oziroma se celotna zgodba počasi kristalizira, tako da to ni bila ovira. Tudi predsednik nas je pomiril pred tekmo. Zaželel nam je srečo. Vemo, kako si želi uspeha v Evropi. Upam, da ga bomo razveselili na povratni tekmi. Ne, to ni bil problem. Problem so bile napake.

Članki iz rubrike