1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 08.07.2019 13:11:11

Zahović s POSEBNE MISIJE razkriva in OPOZARJA: Ta ekipa je stopnico, dve na višjem nivoju ...

Martin Metelko
Zlatko Zahović si je v živo ogledal zadnjo tekmo naslednjega tekmeca Maribora.

Maribor je v zaključni fazi priprav, pred prvo tekmo v kvalifikacijah za ligo prvakov pa so nogometaši pravo zelenico zamenjali za umetno. Na takšen način se bodo prilagajali na razmere, ki jih čakajo na otvoritveni tekmi sezone v Reykjaviku. Valur namreč domače tekme igra na umetni travi.

Strokovni štab si je ogledal posnetke islandskega tekmeca, kot po navadi pa je bila tudi pred tokratno evropsko preizkušnjo opravljena tudi ogledniška misija. Valur je pred očmi Zlatka Zahovića in pomočnika trenerja Saše Gajserja s 3:1 premagal moštvo KA Akureyri.


"Vsi smo osredotočeni na ta najslajši, a tudi najtežji del, na začetek evropske sezone. Razmišljamo pozitivno, ambiciozno, kot zmeraj. Ničesar nismo prepustili naključju, v živo je nekaj drugega spoznavati nasprotnika in zato je bilo pomembno vmes odpotovati na Islandijo. Valur je kakovostna, tekmovalna ekipa, ki ve, kaj počne in kaj hoče. Potrebna bo popolna zbranost, čaka nas ekipa, ki igra skupaj že 2 leti, ima avtomatizme v igri, izkušnje, v taktičnem smislu tudi načrt A ali B in je v tekmovalnem ritmu. Zavedamo se, da bomo morali odigrati 2 popolni tekmi, vsaka dodatna previdnost je dobrodošla. Glede na umetno travo in njihovo prednost v tekmovalnem ritmu bomo morali biti že prvi tekmi na vrhunski ravni," je pred otvoritvijo sezone za uradno spletno stran Maribora povedal Zlatko Zahović.

"Imamo izkušnje z islandskim nogometom, toda ta ekipa je stopnico, dve na višjem nivoju, kot je bil pred dvema letoma Hafnarfjördur. Upoštevati bo treba tudi spoznanje, da na njihovem stadionu ne bo tistega nogometnega ambienta, s sicer strastno, a samo eno tribuno. Tekma bo zelo, zelo specifična tudi v tem pogledu, toda verjamemo v naše sposobnosti. Čeprav bo za nas to šele začetek sezone, smo sposobni odigrati 2 tekmovalni, vrhunski tekmi," je še dodal športni direktor vijoličastih.

Dvoboj v Reykjaviku se bo v sredo začel ob 22. uri po našem času (ob 20.uri po islandskem), mariborski nogometaši pa se bodo na pot odpravili v torek dopoldne z mariborskega letališča.

Značke: maribor, valur

Članki iz rubrike