Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
3 21.06.2019 07:57:33

RAZKRITJE: kdo je ITALIJAN, ki mu bo Mandarić prodal OLIMPIJO? Navijače je lahko upravičeno STRAH!

Bobo
Zdi se, da bo Milan Mandarić res prodal Olimpijo italijanskemu poslovnežu Gabrieleju Nardiniju, toda kdo je pravzaprav ta poslovnež?

Že nekaj časa Milan Mandarić napoveduje,  da se bo, ko bo ocenil, da je napočil pravi čas, umaknil iz Olimpije in jo prepustil najboljšemu snubcu. Zdaj je očitno našel interesenta, ki je pripravljen plačati šest milijonov evrov, gre za Italijana Gabrieleja Nardinija, ki v slovenskem nogometu ni neznanka, saj je nazadnje sodeloval z Jadranom iz Dekanov. 

Toda kdo je pravzaprav Gabriele Nardini in kaj njegov morebitni prevzem pomeni za Olimpijo? Na Siolu so med raziskovanjem njegovih poslovnih 'dosežkov' naleteli na precej zaskrbljujoče podatke za navijače Olimpije. Italijan se je namreč po njihovoih podatkih lotil treh manjših nogometnih projektov, ki so bili vsi manjši od Olimpije, pa so se končali klavrno. Najprej je deloval na Malti, kjer je prevzel enega od položajev v vodstvu kluba Sliema Wanderers F.C. Klub ima več kot stoletno tradicijo, velja za najuspešnejši malteški klub, a pod njegovim vodstvom še zdaleč ni dosegal želenih rezultatov. Še več, nardini je obljubil prihod Alessandra del Piera in nekdanjega francoskega reprezentanta Williama Gallasa, a ju v malteškem klubu seveda nikoli niso videli. 

Prav tako je deloval na Portugalskem, kjer je njegovo podjetje GN Futures Ltd v letu 2016 prevzelo CDR Quarteirense, enega od nogometnih klubov iz obalnega mesta Quarteira v regiji Algarve, a je bilo njegove zgodbe zelo hitro konec. V Španiji je klub Club Deportivo Alcala vodil le mesec dni, nato pa se je vse skupaj spet končalo.

Leta 2017 je začel Nardini delovati v Sloveniji, takrat je registracijska komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) za novega igralca NK Svoboda Ljubljana registrirala Kevina Nardina, njegovega sina. Ta je lani igral za Jadran, s katerim je sodeloval tudi zloglasni Gabriele, ki naj bi bil po podatkih Sportala sponzor tega drugoligaškega kluba. Italijan je v Sloveniji našel tudi tesnega poslovnega partnerja Darka Filiputa. Gre za nekdanjega pomembnega člana LDS na Obali, moči pa sta združila v podjetju GD Nova Linia. "V šestih mesecih je njuno podjetje ustvarilo 140 tisoč evrov prihodkov. V letošnjem letu jima očitno ne gre vse po načrtih, saj ima podjetje že skoraj dva tedna blokirane račune," so še zapisali.

Značke: olimpija, gardini

Članki iz rubrike