mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
13 11.06.2019 15:30:00

ZGODOVINSKA KAZEN ZA MARIBOR! Take prepovedi še ni bilo! Ne boste verjeli, kaj je doletelo vijoličaste ...

Jurij Kodrun
Disciplinski sodnik NZS je znova kaznoval večna rivala.

Čeprav je sezona že končana, je disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj podelil še nekaj kazni za prejšnjo sezono, in sicer za 32. prvenstveni krog, ko je bil na sporedu zadnji prvenstveni večni derbi. Spomnimo, Mariborčani so imeli v Ljudskem vrtu pripravljeno vse za veliko slavje, za matematično osvojitev naslova državnega prvaka, a so jim Ljubljančani preprečili načrte in pod Kalvarijo slavili veliko zmago s kar 3:0.

Za omenjeni večni derbi je disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj zdaj izrekel kazni. Hude kazni! Predvsem za Maribor. Vijoličasti so bili kaznovani s kar 15.000 evrov kazni. Razlogi? Zares številni. "Nešportno in neprimerno vedenje ter izražanje nasilja in nestrpnosti navijačev – skrajno žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem, množično prižiganje bakel na tribuni, večkratno metanje bakel na igralno površino, metanje kozarca z vodo v sodnika, povzročitev prekinitve tekme, večkratno posamično prižiganje bakel na tribuni, metanje bakel na igralno površino v neposredno bližino igralcev obeh ekip, metanje goreče bakle in več predmetov v smeri članov domačega strokovnega vodstva, predkaznovanost," piše v obrazložitvi kazni.



A denarna kazen ni edino, kar je doletelo Mariborčane. Aktualni slovenski državni prvaki so prejeli še kazen, ki jih bo precej bolj bolela. Še najbolj pa bo bolela njihove najglasnejše navijače, Viole. Zaradi "izražanja nasilja in nestrpnosti navijačev" je disciplinski sodnik NZS Mariboru izrekel zgodovinsko, precedenčno kazen: "Ena domača prvenstvena tekma Prve lige Telekom Slovenije v TL 2019/2020 v Mariboru brez prisotnosti organizirane navijaške skupine ekipe Maribor." 

Kaznovana je bila tudi Olimpija, in sicer z denarno kaznijo v višini 3.850 evrov. Razlog? "Nešportno in neprimerno vedenje ter izražanje nestrpnosti navijačev – skrajno žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem, prižiganje bakel na tribuni, bakle odvržene na igralno površino, povzročitev prekinitve tekme, predkaznovanost."

Članki iz rubrike