nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

rb
rb
0 09.06.2019 10:22:25

To sta NEVERJETNI ŠTEVILKI, ob katerih se NAVIJAČEM MURE ZAVRTI V GLAVI, a marsikomu se tudi OROSI OKO

Aleš Cipot/Fotolens
Po kratkem dopustu bodo Alen Kozar in soigralci spet 'prižgali motorje'.

Za nogometaše Mure je oddiha konec. Danes se bodo Ante Šimundža in njegovi varovanci zbrali na zdaj že tradicionalni večerji pred začetkom priprav, v ponedeljek bodo opravili prvi trening.

Črno-beli se bodo v teh vročih dneh potili tudi z namenom, da bi se v čim boljši luči predstavili na mednarodnem prizorišču, sezono bodo začeli v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa. Hkrati se bodo v tem tednu na stadionu začeli 'kozmetični popravki', s katerimi bo Fazanerija zadostila infrastrukturnim kriterijem Uefe.

Vodilni možje kluba kakopak verjamejo, da bodo dosegli namen in da bo soboški stadion po mnogih letih spet prizorišče evropske preizkušnje. Po skoraj 21 letih! Zadnja je bila odigrana 11. avgusta 1998, ko se je Mura na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za takratni pokal Uefe s Silkeborgom pred 3000 gledalci razšla z izidom 0:0. Od takrat do danes je minilo natanko skoraj neverjetnih 7608 dni. Navijačem se ob takšni številki zavrti v glavi, čakanje se je zares zavleklo zelooo, zelooo dolgo, zato je zadovoljstvo ob koncu štetja toliko večje, ob spominu na nekdanje čase pa se marsikomu gotovo orosi tudi oko.

Prekmurci so pod vodstvom Milana Koblencerja zadnjo evropsko tekmo na svoji zelenici igrali v postavi Nemec, Dominko, Alihodžić, Ilić, Cifer, Lukić, Galić, Dvoršak (od 78. Ošlaj), Vogrinčič (od 46. Cipot), Gutalj, Škaper (od 46. Ristić), čez dva tedna pa so Danci, ki jim je poveljeval Sepp Piontek, pred svojimi navijači slavili z 2:0 in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje; črno-bele barve v najstarejši in najmanjši nordijski državi so branili Nemec, Dominko, Alihodžić, Ilić, Cifer (od 44. Ošlaj), Lukić, Cipot, Risić (od 67. A. Baranja), Galić, Vogrinčič (od 67. D. Baranja) in Gutalj.

Sicer pa se bo Mura na mednarodnem prizorišču spet predstavila po sedmih letih, vendar je v sezoni 2012/13 v kvalifikacijah za ligo Europa svoje tekmece gostila najprej v Lendavi ter nato v Ljudskem vrtu. In tudi zaradi takšnih in drugačnih okoliščin (zmaga za zeleno mizo proti kijivskemu Arsenalu) napredovala vse do zadnjega kroga kvalifikacij, kjer je bil boljši sloviti Lazio. Pod Kalvarijo so Italijani zmagali z 2:0 (Hernanes, Klose), na svojem stadionu so bili boljši s 3:1 (Kozak 2, Zarate; Travner), dvoboj na Olimpicu je bil na sporedu 30. avgusta 2012 – pred 2475 dnevi. Za osvežitev spomina: soboško zasedbo pod Kalvarijo so sestavljali Draković, Kramar (od 62. Sreš), Travner, Janža, Horvat, Buzeti, Vaš, Maruško, Bohar (od 86. Majer), Fajić, Eterović (od 78. Kouter), v večnem mestu so pod taktirko Oliverja Bogatinova igrali Draković, Majer, Kramar, Travner, Janža, Horvat (od 83. Kouter), Vaš (od 88. Kozar), Maruško, Bohar (od 46. Buzeti), Fajić in Eterović. Zdaj se bo torej začela pisati nova zgodba ...

Članki iz rubrike