atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
2 02.06.2019 19:07:27

IMAMO NOVEGA PRVOLIGAŠA! Gorica je preteklost, visokoleteči Sežančani pa prihodnost (FOTO + VIDEO)

Jurij Kodrun
Po drugi tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije si je nastope v prvoligaški konkurenci v sezoni 2019/20 zagotovila ekipa Cherrybox 24 Tabor Sežana. Na današnji povratni tekmi je v Novi Gorici igrala neodločeno 0:0 z Gorico, a je dobila prvo tekmo doma z 2:1.

Gorica – Cherrybox 24 Tabor Sežan 0:0
* Športni park Nova Gorica, sodniki: Obrenović, Benc, Friš.
* Strelci: /
* Gorica: Sorčan, Celcer (od 75. M. Kavčič), T. Kavčič, Tomiček, Curk (od 68. Halilović), Grudina, Osuji, Kolenc, Marinič (od 79. Gulič), Velikonja, Filipović.
* Cherrybox24 Tabor Sežana: Rener, Salkić, Azinović, Nemanić, Aliaj, Sever (od 81. Kariž), Vukelić, Krivičič, Stančič (od 80. Ndzengue), Ibou Kebe, Stevanović (od 89. Slavec).
* Rumeni kartoni: Filipović, Velikonja; Krivičić, Filipović, Kebe, Nemanič.
* Rdeč karton: Kolman (87.).

tabor 1
Jurij Kodrun


Novogoriška zasedba se je po prejšnji tekmi, ki jo je v Sežani izgubila z 1:2, znašla v težavah. A izid prve tekme je pomenil še povsem odprt povratni dvoboj, saj bi Goričanom za obstanek med elito zadostovala že minimalna zmaga z 1:0.

A na koncu je ni bilo, spet se je izkazal vratar sežanske ekipe Arian Rener in gostje so se prvič po sezoni 2000/01 spet lahko razveselili prvoligaškega statusa. Goričani na drugi strani pa so sploh prvič doslej ostali brez prve lige, v Sloveniji sta tako z neprekinjeno prvoligaško tradicijo ostala le še celjska in mariborska ekipa.

V podobnem položaju so se Goričani znašli že v sezoni 2014/15, a so bili takrat v kvalifikacijah boljši od Aluminija.

Današnji dvoboj je minil v terenski premoči domačih, ki pa je niso znali izkoristiti. Gostje so igrali dovolj trdno in trdo, da so zapirali poti do vrat Renerja, ta je imel prvič nekaj več dela v 14. minuti ob poskusu Etiena Velikonje, a je bil zanesljiv. Andrija Filipović je žogo šest minut pozneje sicer spravil za njegov hrbet, vendar je bil pred tem v prepovedanem položaju.

gorica tabor 7
Jurij Kodrun


Na sežanski strani je bil v tem delu igre najbolj nevaren Stefan Stevanović, ob njegovih strelih v 24. in 31. minuti pa je bil zbran domači vratar Grega Sorčan, podobno je bilo tudi v 40., ko je bila gostujoča ekipa zadnjič nevarna, za domače pa je dve minuti prej z leve strani za kakšen meter mimo gola meril Bede Osuji.

Prva velika priložnost v nadaljevanju se je Goričanom ponudila v 56. minuti; po prostem strelu, ki ga je sicer slabo izvedel Uroš Celcer, je žoga prišla do Leona Mariniča, ki pa je s kakšnih šestih metrov ni znal poslati v mrežo, ampak v vratarja Renerja.

V 64. minuti so bili najbližje zadetku nogometaši Tabora Sežane; prosti strel s kakšnih 14 metrov z desne strani je odlično izvedel Stevanovič in Sorčan je imel veliko dela, da je žogo ob vratnici odbil.

Že v naslednji akciji pa so priložnost tekme zapravili domači. V protinapadu je po napaki gostujoče obrambe do žoge prišel osamljeni Velikonja, toda njegov poskus s kakšnih desetih metrov je Rener ubranil in ostalo je pri 0:0.

To je bila tudi zadnja večja priložnost za spremembo izida na tekmi. Domači so sicer pritiskali, v 87. minuti je prodiral Osuji, gostje so ga ustavili, po mnenju domačih na nepravilen način, a sodnik ni dosodil prekrška, kar je razburilo domačega stratega Sašo Kolmaniča, ki je tekmo končal z rdečim kartonom.

Sežanci so zdržali tudi pet minut sodnikovega dodatka in se po končnih 0:0 lahko veselili novega prvoligaškega statusa.

tabor 4
Jurij Kodrun


Današnji sosedski obračun je sicer v novogoriški športni park privabil za slovenske razmere veliko gledalcev, številni so se v mesto vrtnic podali iz Sežane. Slednji so se na koncu tudi veselili skupne zmage.

Goričani so sploh prvič izpadli v nižji rang tekmovanja. Gorica je bila ob Celju in Mariboru ena od treh ekip v Sloveniji, ki je bila doslej vedno prvoligaš.

Novinec med elite je tudi prvak druge lige Bravo iz Ljubljane, medtem ko se ob Gorici rang nižje seli še Krško.

Izidi:
- 1. tekma:
- sreda, 29. maj:
Cherrybox 24 Tabor Sežana - Gorica         2:1 (2:1)

- 2. tekma:
- nedelja, 2. junij:
Gorica - *Cherrybox 24 Tabor Sežana        0:0

Opomba: ekipa se je uvrstila v Prvo ligo Telekom Slovenije za sezono 2019/20

Članki iz rubrike