nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
3 28.05.2019 14:30:30

To je STRAST, to je LJUBEZEN do nogometa: Navijači Mure se bodo s tem sporočilom dotaknili VSEH!

Jurij Kodrun
Mura je prišla v Evropo, navijaška skupina pa je po nekaj (ne)prespanih nočeh sestavila skoraj srce parajoče sporočilo.

Mura se počasi vrača na pota stare slave. Po razpadu ekipe, ki se je zgodil leta 2013, so le redki verjeli v črno-bele, a šest let kasneje so Prekmurci dokazali, kakšno srce imajo. Nogometaši Mure v letošnji sezoni niso igrali stranske vloge, ampak so krojili sam vrh v slovenski ligi, na zadnji tekmi letošnje sezone jim je uspel celo veliki met, saj so si zagotovili nastop v Evropi. Nogometaši so v sedmih nebesih, še višje pa so fanatični navijači, ki so svoje ljubljence ponesli do tega uspeha. Ljubezen do kluba je neizmerna, kar dokazuje tudi pismo zahvale navijaške skupine Mure.


"Po neprespanih nočeh, ko so se glave le za malenkost ohladile, še ne znamo opisati občutkov, ekstaze, ki smo jo doživeli. Po razpadu Mure 05 leta 2013, ko nihče ni več verjel v črno-bele. Na prvi tekmi v četrti ligi se je zbralo le deset Black Gringosov, ki so upali na čudež. Na prvo gostovanje se je odpravilo le šest članov navijaške skupine Black Gringos. Korkali smo po Prekmurski ravnici, da smo upanje ohranjali živo, prenesli smo težke poraze. Ampak z vsemi porazi, ki so nam bili zadani, vsi težki časi, ki so bili takrat okrog Fazanerije, smo postajali le močnejši iz tekme v tekmo, iz leta v leto.
V soboto se je zgodilo tisto, v kar smo verjeli tisti, ki smo se borili za Muro, skozi težka leta, borili smo se za Evropsko Muro. Letos so se na Fazaneriji podirali rekordi, dvakrat zaporedoma je bila razprodana, in ne, Mura ni igrala za naslov slovenskega prvaka, igrala je za četrto mesto ! Fazanerija je lahko samo vzgled vsem Slovenskim prvoligašem. V Prekmurju živimo za Muro in tega nam nihče ne more vzeti. Klub je razpadel dvakrat, ampak nikoli ni razpadlo naše srce do Mure, duša Fazanerije in nikoli tisti, ki smo ponesli Muro tako daleč - BLACK GRINGOSI!
Na koncu bi se radi zahvalili za izjemno sezono vodstvu kluba, ki skrbi, da je v klubu vse kot mora biti, da se ne dogajajo stvari, ki so se dogajale v preteklih letih. Hvala igralcem, ki ste dokazali, da veste kaj pomeni Mura v Prekmurju in Sloveniji. Letos ste dokazali, da nosite grb na srcu s ponosom, kar je tudi najbolj pomembno. Zahvala gre seveda tudi Anteju Šimundži, ki je že tako ali drugače v srcu črno - belih navijačev. Hvala pa tudi vsem vas, ki ste verjeli v Muro v težkih časih, in tistim, ki podpirate našo navijaško skupino, ki je srce in duša Fazanerije. Gringosi smo z mislimi in delom že v kvalifikacijah za Evropo in v naslednji sezoni. Vidimo se na Fazaneriji!"

Značke: mura, navijači, prva-liga

Članki iz rubrike