stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
9 26.05.2019 11:47:55

ZNAN je sodnik POKALNEGA VEČNEGA DERBIJA! Pri Mariboru bodo ZELO NEZADOVOLJNI!

Drago Wernig - TAKA
Znano je, kdo bo sodil zadnji večni derbi v sezoni 2018/19.

V četrtek, 30. maja, bo na sporedu še zadnje dejanje zelo naporne in dolge sezone 2018/19 v slovenskem klubskem nogometu. V Celju se bosta za pokalno lovoriko udarila večna rivala, Olimpija in Maribor

Na celjski Areni Z'dežele bomo zagotovo priča velikemu spektaklu. Vijoličasti bodo naskakovali dvojno krono, se poskušali zmajem oddolžiti za 'ukradeno' dvojno krono iz zadnje sezone in predvsem za zadnji poraz na prvenstveni tekmi, ko je četa Safeta Hadžića Štajercem pokvarila vnaprej pripravljeno slavje ob osvojitvi naslova državnega prvaka. Zeleno-beli bodo na drugi strani poskušali vsaj malce rešiti sezono in obdržati naziv slovenskega pokalnega zmagovalca. 

Zelo zanimivo je bilo vprašanje, kdo bo sodil zadnji večni derbi v sezoni 2018/19. Zadnjega prvenstvenega je dobro odvodil sodnik iz Odrancev Bojan Mertik. Jasno je bilo, da tekme med Olimpijo in Mariborom ne bo sodil Damir Skomina, ki bo le dva dni po finalu slovenskega pokala delil pravico na finalu lige prvakov med Liverpoolom in Tottenhamom. 

Kdo pa bo sodil četrtkov večni derbi? Sodniška organizacija je to vlogo zaupala Mateju Jugu, ki je v tej sezoni že sodil dva večna derbija. Na prvem je Maribor sredi Ljubljane slavil z visokih 3:0, na drugem je Olimpija šokirala vijoličaste v Ljudskem vrtu in slavila z 2:1. 

maribor olimpija rdeč karton
Grega Wernig
Ravno ta tekma v Ljudskem vrtu pa je s seboj potegnila ogromno stvari. Spomnimo: Na tisti tekmi je bil izključen Dino Hotić, ki je odrinil Juga, ko slednji ni dosodil najstrožje kazni po padcu Luke Zahovića v kazenskem prostoru zeleno-belih. Vse skupaj je šlo celo tako daleč, da so v Ljudskem vrtu organizirali novinarsko konferenco, na kateri so opozarjali na napake delivcev pravice v njihovo škodo in v korist zmajev ...

Članki iz rubrike