nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
1 25.05.2019 21:08:18

Še poraz za zmaje

alesfevzer.com
Nogometaši Aluminija so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo.

Aluminij - Olimpija 1:0 (1:0)

Kidričevo - Športni park, sodniki: Šmajc, Brezar in Kalan.
Strelec: 1:0 Krajnc (45.).
Aluminij: Janžekovič, Ploj (od 78. Čermak), Petrovič, Horvat (od 92. Leko), Kontek, Krajnc, Marinšek, Muminović, Petek, Vrbanec, Matjašič (od 80. Flakus-Bosilj).
Olimpija: Vidmar, Štiglec, Boakye, Mujčić, Andrejašič, Valenčič, Putinčanin (od 62. Jakupović), Suljić (od 46. Savić), Kregar, Lukanović (od 72. Kadrić), Kidrič.
Rumeni kartoni: Hrovat, Petrovič; Štiglec, Lukanović.
Rdeči karton: /.

Nogometaši Aluminija so se od sezone poslovili s skalpom Olimpije. Kidričani so dosegli najboljšo uvrstitev v prvoligaški zgodovini kluba, bili so šesti. Olimpija je sezono končala z drugim mestom in z ne najboljšo popotnico pred četrtkovo finalno tekmo pokala Slovenije proti Mariboru. Trener Safet Hadžić je sicer spočil nekaj članov udarne enajsterice in bržčas upa, da bodo Ljubljančani sezono končali vsaj s pokalno lovoriko.

Prvo priložnost na tekmi so imeli domači, v šesti minuti je Dejan Petrovič z roba kazenskega prostora meril mimo gola. Tri minute kasneje je Jan Andrejašič podal v kazenski prostor, a je le ogrel Luko Janžekoviča. V 11. minuti je Antonio Lukanović zadel za Olimpijo, a so sodniki njegov gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

V 17. minuti je Nejc Vidmar ubranil dober strel Aljaža Ploja, pet minut kasneje se je na drugi strani moral izkazati Janžekovič, ko je nevarno v kazenski prostor iz kota podal Asmir Suljić.

Sledili sta dve lepi priložnosti za Olimpijo. V 33. minuti je Suljić po protinapadu podal v kazenski prostor, Lukanović pa je streljal mimo desne vratnice. V 38. minuti je Oliver Kregar s kakšnih 18 metrov stresel prečko.

Tik pred odhodom na odmor med polčasoma pa so Kidričani prišli do zadetka. Strel Lucasa Maria Horvata je Vidmar s težavami odbil, vratar Olimpije in Jure Matjašič sta se borila za žogo, Alen Krajnc pa je odbito žogo spravil v gol.

V 55. minuti je imel priložnost za 2:0 Matjašič, Mirza Mujčić je v zadnjem trenutku odbil v kot. Lepo priložnost za izenačenje je imel v 61. minuti Marko Putinčanin, ki je prišel do strela z glavo, a je udaril čez gol.

V 75. minuti je Stefan Savić podal iz kota, rezervist Adam Jakupović je z glavo meril v Janžekoviča. V 76. minuti so domači oblegali gol Olimpije, a je obramba z Vidmarjem zdržala nalete. Igra se je nato umirila, gostujoči navijači pa so predsedniku kluba Milanu Mandariću namenili še vzklike "Milan, adijo."

Značke: aluminij, olimpija

Članki iz rubrike