ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

nu
nu
1 23.05.2019 08:55:35

Zahović OPOZARJA: To pravi o prevladi Maribora in kratkoročnih načrtih: Težko bo, veliko bo trpljenja, rabimo ...

Grega Wernig
Zlatko Zahović o letošnji sezoni in kratkoročnih načrtih za prihodnost.

Mariborčani so relativno mirno krmarili po slovenskih zelenicah, ne nazadnje so bili izbranci Darka Milaniča ves čas na prvem mestu lestvice, izjema je bil le drugi krog, ko so njegovo mesto zavzele Domžale. Mnogi so ob tem rekli, da je bil zato razred zase.

"Ne bi rekel, da je bil za razred zase. Tekmeci so bili odlični. Toda Maribor ima kontinuiteto, znamo si postaviti cilje in znamo potrpeti, ko gre slabše. To so razlike v primerjavi z drugimi," je v pogovoru po tekmi za TV Slovenija povedal športni direktor Maribora Zlatko Zahović.


Eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov je še dejal, da se ekipa Maribora spreminja, da so nekateri nosilci igre v zrelih nogometnih letih, nekateri, ki bi morali biti nosilci, pa so še mladi. "Ti potrebujejo čas, nam pa je kljub vsemu uspelo do naslova," je povedal Zahović.

Kot kratkoročne načrte za prihodnost je izpostavil, da se je treba čim bolje pripraviti na kvalifikacije za ligo prvakov. "To bo spet težko, veliko bo trpljenja, rabimo tudi nekaj sreče. Maribor ima v gosteh dobro statistiko, doma slabšo, tu se kaže pritisk na tiste mlade fante, ki bi naj bili nosilci igre. To je treba potrpeti. Dolgoročno pa ni bojazni, imamo po dva igralca na vsakem položaju, kar zadeva težav, so te bolj psihološke narave. Želel pa bi si, da ljudje potrpijo, tudi ko nam gre malce slabše."

Maribor bo kvalifikacije v ligi prvakov začel v 1. krogu 9. ali 10. julija.

Značke: zahović, maribor

Članki iz rubrike