Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
9 17.05.2019 08:09:07

Napoved prestopne BOMBE: Res je! Kronaveter bo zapustil Olimpijo, Zahović pa je STORIL TOLE!

Jurij Kodrun
Na tekmi z Domžalami je zabil že svoj 17. ligaški gol v sezoni. Odkar je član Olimpije, se je med strelce vpisal že 50-krat. Toda poraja se ključno vprašanje: je bil to za Roka Kronavetra zadnji gol v zeleno-belem dresu? No, priložnosti bo imel še nekaj, do konca sezone zmaje čakajo še štiri tekme, potem …

Kronavetrova pustolovščina v Ljubljani je bila kot vožnja z vlakom smrti. Pot je šla velikokrat strmo navzgor, potem tudi hitro navzdol. Le redki so bili trenutki, ko je bil Kronaveter v »sivem povprečju«. Izstopal je tako ali drugače – ali v pozitivnem ali negativnem smislu, predvsem pa je Olimpiji dal veliko. Celo ogromno. Če nič drugega dva naslova prvaka. In nešteto pomembnih, odločilnih golov. Da je Milan Mandarić osvojil tri lovorike, ima velike zasluge tudi Kronaveter. V Mandarićevi eri Olimpija ni imela učinkovitejšega nogometaša. In čeprav je star že 32 let, še vedno igra na izredno visoki ravni.

Spins ga morda ni uvrstil med trojico kandidatov za igralca sezone, toda v marsikaterem pogledu je bil to prav Kronaveter. Ker je moral spet prehoditi s trni posuto pot. Na začetku sezone je bil pri Iliji Stolici odpisan, potem je bil januarja celo potisnjen na stranski tir. Z na široko odprtimi vrati, ki vodijo iz kluba. Pa se je obakrat vrnil. In še po kakšni poškodbi. Sedemnajst ligaških golov in 21 zadetkov v vseh tekmovanjih pove vse. Pa sploh ni napadalec! Da, morda je že veteran; a preklemansko dober veteran. In očitno dovolj dober celo za – najboljšega! Ne, ni 1. april, prav tako ni pogruntavščina nekoga, ki se hrani predvsem z nemirom na relaciji Ljubljana-Maribor. Gre za zgodbo, ki stoji na trdnih temeljih. Gre za govorico, ki je vse več kot zgolj to. In gre za zanimanje, ki s svetlobno hitrostjo drvi proti končni realizaciji.

Recimo torej bobu bob: Kronaveter odhaja v Maribor! No, za zdaj bi bil na koncu bolj primeren vprašaj in ne toliko klicaj. Toda zanimanje je iskreno. Nam so ga potrdili viri, ki so zelo blizu nogometašu. Dejansko bi mu bili težko bližje. Ti viri pravijo naslednje: Zlatko Zahović je že vzpostavil stik z Rokom Kronavetrom oziroma njegovimi zastopniki!

Derbiji pa … Bojno polje!
Zahovićeva zamisel je kakopak jasna: okrepiti svoje moštvo in močno oslabiti ekipo največjega tekmeca za naslov prvaka. To je v preteklosti že poskušal storiti ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike