stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
4 15.05.2019 22:25:34

ZAHOVIĆ ob proslavi naslova ostro čez ZMAGOVALKO DERBIJA: Olimpija funkcionira samo z ...

Martin Metelko
Po osvojitvi 15. zvezdice je - tako kot se spodobi - prvi besedo dobil alfa in omega Maribora Zlatko Zahović, ki je na TV Slovenija v svoje slogu zbodel Olimpijo

Mariborski nogometaši takrat, ko bi bilo to najbolj sladko (na večnem derbiju) niso uspeli. Naslov prvaka so si zagotovili nocoj v Celju.

Po porazu Olimpije doma z Domžalami je razlika tri kroge pred koncem narasla na 11 točk, kar pomeni, da se je naslov državnih prvakov spet preselil v štajersko prestolnico. Najvidnejši član na vijoličasti barki je brez dvoma športni direktor Zlatko Zahović, ki je takoj po koncu tekme, ki jo je Maribor po preobratu dobil s 3:1, pristal na rokah igralcev, trenutek zatem pa je že s solzami v očeh govoril za TV Slovenija. Uspeh je opisal tako, kot lahko vidite na tej povezavi. 

Nato pa je v svojem slogu vrnitev na vrh slovenskega nogometa ocenil skozi prizmo večne primerjave z Olimpijo. "Vrnili smo lovoriko v boju z odlično Olimpijo. Ponavljam, odlično Olimpijo proti kateri pretekli vikend nismo uspeli postati prvaki. Kadar funkcioniraš tako, kot funkcionira naš nasprotnik - torej samo z denarjem, je vedno težko proti njim. Čestitam tudi vsem ostalim ekipam za vrhunski boj. Enkrat eden pride prvi v cilj, drugič pa drugi. V soboto bomo naslov proslavili še doma," je povedal za TV Slovenija.

Potem pa je na kratko v pogovoru z novinarjem Anžetom Bašljem spregovoril še o prihodnosti Maribora. "Ekipa doživlja spremembe. Nekateri so že starejši. Normalno je, da prihajajo novi igralci. Treba je včasih potrpeti tudi slabe trenutke ekipe. Veliko je nihanja, gor in dol. Zdržali smo, nismo noreli, ko je bilo nekoliko slabše. To se je danes videlo."

Članki iz rubrike