merceva Odkrito.si

Vrnitev po dveh desetletjih! Se še spomnite te ...

gabrielle carahan Svet24.si

Potrjeno: 22-letno hčer znanega glasbenika ...

laganje Petisvet.si

Prepoznajte znake in razkrinkajte lažnivce!

Pilot_2_galerija Svet24.si

Vojaški piloti krepko prehiteli zdravnike

zala kralj gašper šantl Svet24.si

Evrovizijski šok: napaka pri glasovanju, ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

eva poklič Njena.si

Kaj se je zaradi šova zgodilo z Evo?

nu
nu
4 15.05.2019 22:25:34

ZAHOVIĆ ob proslavi naslova ostro čez ZMAGOVALKO DERBIJA: Olimpija funkcionira samo z ...

Martin Metelko
Po osvojitvi 15. zvezdice je - tako kot se spodobi - prvi besedo dobil alfa in omega Maribora Zlatko Zahović, ki je na TV Slovenija v svoje slogu zbodel Olimpijo

Mariborski nogometaši takrat, ko bi bilo to najbolj sladko (na večnem derbiju) niso uspeli. Naslov prvaka so si zagotovili nocoj v Celju.

Po porazu Olimpije doma z Domžalami je razlika tri kroge pred koncem narasla na 11 točk, kar pomeni, da se je naslov državnih prvakov spet preselil v štajersko prestolnico. Najvidnejši član na vijoličasti barki je brez dvoma športni direktor Zlatko Zahović, ki je takoj po koncu tekme, ki jo je Maribor po preobratu dobil s 3:1, pristal na rokah igralcev, trenutek zatem pa je že s solzami v očeh govoril za TV Slovenija. Uspeh je opisal tako, kot lahko vidite na tej povezavi. 

Nato pa je v svojem slogu vrnitev na vrh slovenskega nogometa ocenil skozi prizmo večne primerjave z Olimpijo. "Vrnili smo lovoriko v boju z odlično Olimpijo. Ponavljam, odlično Olimpijo proti kateri pretekli vikend nismo uspeli postati prvaki. Kadar funkcioniraš tako, kot funkcionira naš nasprotnik - torej samo z denarjem, je vedno težko proti njim. Čestitam tudi vsem ostalim ekipam za vrhunski boj. Enkrat eden pride prvi v cilj, drugič pa drugi. V soboto bomo naslov proslavili še doma," je povedal za TV Slovenija.

Potem pa je na kratko v pogovoru z novinarjem Anžetom Bašljem spregovoril še o prihodnosti Maribora. "Ekipa doživlja spremembe. Nekateri so že starejši. Normalno je, da prihajajo novi igralci. Treba je včasih potrpeti tudi slabe trenutke ekipe. Veliko je nihanja, gor in dol. Zdržali smo, nismo noreli, ko je bilo nekoliko slabše. To se je danes videlo."

Članki iz rubrike