Govorica telesa Dobra karma

Energijska napoved: mlaj prinaša prelomnico v ...

meghan markle, princ harry Svet24.si

Meghan je razlagala, da je kraljica Elizabeta ne ...

berlocnik podpis sarec pocivalsek vlada sta Reporter.si

Sporni Petrolov posel v Rusiji ali kako ...

opozorilo, casalpusterlengo, koronavirus Svet24.si

Okuženi, čeprav niso bili na Kitajskem! V ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Slovenska glasbenika spet postala starša

J.Z.
J.Z.
8 13.05.2019 15:27:49

Maribor ŠOKIRAL: Bakla v Zahovića NI ENAKO kot bakla v Vidmarja!? Zato, ker Vidmar mora biti ...

BOBO
V Mariboru so ostro obsodili metanje bakle z vzhodne tribune, z južne pač ne.

Neverjetno! Novinarska konferenca NK Maribor je pokazala, da imajo v klubu ločeno mnenje o baklah. Enkrat so bakle manj sporne, drugič bolj. "Bakla, ki je priletela z vzhodne tribune na skupino ljudi, v kateri so bili predstavniki Maribora, fizioterapevt, ekonom, trener, športni direktor, in tudi redarji, je imela drugačen namen, kot tiste bakle, ki so priletele z južne ali severne tribune," je dejal direktor kluba Bojan Ban. "Namen metanja bakel je bil drugačen. Bakla, ki je priletela z vzhodne tribune je imela namen poškodovati ljudi. Bakla ima tisoč stopinj in lahko povzroči resne poškodbe. Bakle, ki so bile s severne ali južne tribune, tega namena niso imele."

Ali so bakle, ki letijo na gostujočega vratarja drugačne kot bakle, ki letijo na trenerja in športnega direktorja Maribora? Je zdravje Nejca Vidmarja vredno manj kot zdravje Darka Milaniča ali Zlatka Zahovića? "Rekel bom takole. To je del navijaške kulture, navijaške folklore. Rekel bi kar nekako, da mora vratar kakšno baklo pričakovati. Vratarji so tega navajeni, ob tem pa jih navijači tudi ciljajo z daljše razdalje, tako da je to drugače kot bakla, ki je priletela z vzhodne tribune," je predsednik Cotar malodane postavil normative za metanje bakel in ciljanje ljudi z njimi, preden sta se oba govornika iz vsega skupaj skušala malce izmotati. 

"Seveda so bakle prepovedane, seveda se z navijaško skupino skušamo dogovarjati, da bi jih čim bolj zmanjšali. Seveda ne skušamo propagirati bakel, toda vseeno mislim, da obstaja razlika," je denimo dejal Ban.  

Članki iz rubrike