900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

J.Z.
J.Z.
8 13.05.2019 15:27:49

Maribor ŠOKIRAL: Bakla v Zahovića NI ENAKO kot bakla v Vidmarja!? Zato, ker Vidmar mora biti ...

BOBO
V Mariboru so ostro obsodili metanje bakle z vzhodne tribune, z južne pač ne.

Neverjetno! Novinarska konferenca NK Maribor je pokazala, da imajo v klubu ločeno mnenje o baklah. Enkrat so bakle manj sporne, drugič bolj. "Bakla, ki je priletela z vzhodne tribune na skupino ljudi, v kateri so bili predstavniki Maribora, fizioterapevt, ekonom, trener, športni direktor, in tudi redarji, je imela drugačen namen, kot tiste bakle, ki so priletele z južne ali severne tribune," je dejal direktor kluba Bojan Ban. "Namen metanja bakel je bil drugačen. Bakla, ki je priletela z vzhodne tribune je imela namen poškodovati ljudi. Bakla ima tisoč stopinj in lahko povzroči resne poškodbe. Bakle, ki so bile s severne ali južne tribune, tega namena niso imele."

Ali so bakle, ki letijo na gostujočega vratarja drugačne kot bakle, ki letijo na trenerja in športnega direktorja Maribora? Je zdravje Nejca Vidmarja vredno manj kot zdravje Darka Milaniča ali Zlatka Zahovića? "Rekel bom takole. To je del navijaške kulture, navijaške folklore. Rekel bi kar nekako, da mora vratar kakšno baklo pričakovati. Vratarji so tega navajeni, ob tem pa jih navijači tudi ciljajo z daljše razdalje, tako da je to drugače kot bakla, ki je priletela z vzhodne tribune," je predsednik Cotar malodane postavil normative za metanje bakel in ciljanje ljudi z njimi, preden sta se oba govornika iz vsega skupaj skušala malce izmotati. 

"Seveda so bakle prepovedane, seveda se z navijaško skupino skušamo dogovarjati, da bi jih čim bolj zmanjšali. Seveda ne skušamo propagirati bakel, toda vseeno mislim, da obstaja razlika," je denimo dejal Ban.  

Članki iz rubrike