Černobil MajaLiza 7 Odkrito.si

Tako je Černobil videti danes

Alma Novljan Svet24.si

Iščejo mamo: za informacijo, ki jih bo ...

lunin mrk Petisvet.si

ANDREJA NOVAK: HOROSKOP OD 16. 7. DO 21.7. 2019

naslovka Svet24.si

Neurja pustošijo! Ali ste v kampu sploh ...

ingrid 1 Svet24.si

Sovrstniki so Ingrid radi poniževali

Tina Maze Njena.si

Tina Maze razkrila, kaj je njena nova strast

LPD-50 Njena.si

Darja Tomažin tudi v novi sezoni šova Ljubezen ...

nu
nu
0 12.05.2019 09:24:23

Dan po derbiju v Ljudskem derbiju tudi SLABE NOVICE: Oglasila se je policija in sporočila ...

Jurij Kodrun
Ob sobotnem nogometnem derbiju med Mariborom in Olimpijo, kjer je v Ljudskem vrtu s 3:0 slavila Olimpija, so imeli policisti kar nekaj dela. Zaradi uporabe pirotehnike in kršenja javnega reda in miru so obravnavali in oglobili več kot deset kršiteljev, zaradi uporabe pirotehničnih sredstev bo uveden tudi postopek zoper organizatorja prireditve.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je policija varovanje prireditve, ki je potekala na mariborskem Ljudskem vrtu, opravila v skladu z načrtom. Za varovanje je bila odrejena posebna policijska enota, helikopter policije in drugi policisti različnih policijskih enot.

Policisti pred tekmo niso obravnavali dogodkov, ki bi bili povezani s tekmo, so pa zato imeli precej dela med in po tekmi, ko so obravnavali in oglobili več kot deset kršiteljev predpisov s področja javnega zbiranja in javnega reda in miru. Policisti so med tekmo obravnavali več primerov posedovanja in uporabe pirotehnike, po tekmi pa so obravnavali tudi kršitelja, ki je petardo vrgel pod osebni avto.Policisti so trem osebam izrekli prepoved udeležbe na javnih prireditvah, zoper enega od njih bodo podali tudi odložilni predlog na sodišče. Policisti so bili zoper enega kršitelja primorani uporabiti prisilna sredstva, 29-letni državljan Slovenije pa je osumljen storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Zaradi uporabe pirotehničnih sredstev na prireditvi bo prekrškovni organ zoper organizatorja uvedel hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitve zakona o javnih zbiranjih, so še navedli na Policijski upravi Maribor.

Članki iz rubrike