Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
1 04.05.2019 11:16:58

Kdaj lahko MARIBORČANI ŽE POSTANEJO PRVAKI PLTS? Tu so vse možnosti, ponuja se tudi EPSKI SCENARIJ, ki bo navdušil navijače vijoličastih!

Grega Wernig
Mariborčani v domačem dvoboju z Aluminijem sredi tedna niso izpolnili pričakovanj. Še zdaleč niso bili na želeni ravni, njihova podoba ni bila obetavna in na koncu so morali biti z neodločenim izidom celo zadovoljni, v še večji meri pa je to veljalo po porazu Olimpije v knežjem mestu.

Vijoličasti imajo pred zadnjimi šestimi krogi na vrhu lestvice zdaj 11 točk naskoka pred Ljubljančani, v Novi Gorici bi radi naredili naslednji korak proti tako zelo želeni lovoriki. Dvoboj v mestu vrtnic, kjer so se Štajerci veselili že številnih zmag, pa je nadvse pomemben tudi v luči odštevanja do obračuna z zeleno-belimi, ki bo 11. maja pod Kalvarijo. Če Darko Milanič in njegovi varovanci v nedeljo popoldne ostanejo neporaženi, si bodo namreč zagotovili priložnost, da naslov prvaka potrdijo nikjer drugje kot ravno na večnem derbiju. Bi bilo lahko še slajše?

Zaloga pred končnico prvenstva je zares zelo zajetna in ponuja možnost, da bi si Mariborčani 15. naslov prvaka lahko zagotovili že prihodnji konec tedna. V 32. krogu. Za klub iz štajerske prestolnice je takšen scenarij tako rekoč sanjski, saj bo Ljudski vrt 11. maja prizorišče večnega derbija, ki bi s tem kakopak dobil še novo, dodatno razsežnost. Izjemno razsežnost ...

Pred jutrišnjima preizkušnjama obstaja samo ena kombinacija, ki bi preprečila tovrstno pričakovanje spopada najhujših rivalov; če bi Maribor izgubil z Gorico, Olimpija pa premagala Triglav in bi se prednost stopila na osem točk.

V primeru remija v mestu vrtnic in ob zmagi Olimpije nad Triglavom bi imeli Marcos Tavares in soigralci pred derbijem devet točk prednosti, kar bi pomenilo, da bi si z vsem izkupičkom proti zeleno-belim že lahko privoščili šampionsko slavje; štiri kroge pred koncem prvenstva bi imeli 12 točk naskoka in boljši izkupiček v medsebojnih dvobojih.

Če bodo vijoličasti v nedeljo osvojili vse tri točke in bodo proti Gorenjcem tako uspešni tudi Ljubljančani, bi na derbiju pod Kalvarijo gostitelji za potrditev naslova prvaka prav tako potrebovali zmago, remi v spopadu z večnimi tekmeci pa bi jim zadostoval, če bi slavili na Primorskem in bi Olimpija s Triglavom remizirala ali izgubila. Če bi jutri tako Maribor kot Olimpija igrala neodločeno, bi Štajerci v najbolj vročem obračunu za najslajše slavje potrebovali tri točke.

Značke: maribor, plts, možnost, prvak

Članki iz rubrike