slavko ivančič 1 Odkrito.si

Umrla po hudi bolezni, znan Primorec žaluje

miša molk3 Svet24.si

Miša Molk brez dlake na jeziku o Zali in Gašperju

zemlja Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 20. do 27....

zala kralj, gašper šantl, evrovizija 2019, pesem evrovizije 2019 Svet24.si

Odzivi na slovenski nastop: Pomežikni trikrat, ...

Hatari Svet24.si

Islandci na Evroviziji poskrbeli za škandal, tega...

jadranka lisjak Njena.si

Od Jadranke hočejo samo seks, raje je samska

SoulGreg Artist Njena.si

Sin slovenskega glasbenika izgubil boj z boleznijo...

ba
ba
0 22.04.2019 09:29:15

Oglasil se je ŠPIRO PERIČIĆ in spregovoril o MARIBORU ter odločitvi ANTEJA ŠIMUNDŽE

Aleš Cipot/Fotolens
V Fazaneriji na dalmatinskega branilca ne računajo več.

V soboto je kot strela z jasnega udarila novica, da Špiro Peričić, ki mu bo po koncu sezone potekla pogodba z Muro, ne bo podaljšal sodelovanja s črno-belimi, namesto tega bo kariero nadaljeval v Ljudskem vrtu. Prestopna bomba se je zgodila ravno pred dvojnim prekmursko-štajerskim spopadom; najprej bo v sredo v Fazaneriji na sporedu polfinalna povratna tekma pokalnega tekmovanja, v nedeljo se bo zgodil še obračun za točke.

Dalmatinski branilec je pred tekmo s Triglavom vodstvo soboškega prvoligaša obvestil o tem, da je obljubil zvestobo Mariboru in kakopak poskrbel za šok, ki ga Prekmurci niso pričakovali. Seveda je bilo zanimivo vprašanje, kako se bo Mura odzvala, Ante Šimundža je nemudoma sprejel odločitev – enega od najboljših igralcev je odstranil iz ekipe in za nastop v Kranju ni kandidiral, tako bo menda ostalo vse do konca sezone.

"V Murski Soboti se počutim izjemno, navijači nas spremljajo v velikem številu. Vsekakor moram najprej izpostaviti trenerja Anteja Šimundžo, ki zagovarja napadalni način igre. Igramo tudi branilci, žoga se redko nabija. Tudi predsednik Robert Kuzmič je vedno na voljo, toda Maribor je nov izziv. Tako na državni ravni, kot v evropskih tekmovanjih. Odhajam v velik slovenski klub in moram upravičiti pričakovanja," je za Sportske novosti povedal Špiro Peričić, ki se je medtem vrnil v Split.

O odločitvi Anteja Šimundže, ki ne računa več na njegove usluge, dodaja: "Trenerju in klubu sem na voljo. Želim trenirati, o tem, ali bom v ekipi, pa ne odločam jaz."

Članki iz rubrike