Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 18.04.2019 08:41:14

Velika pridobitev za člana slovenske nogometne elite: NE BO JIH VEČ SRAM!

www.alesfevzer.com
Včeraj so pri Triglavu nestrpno pričakovali novico s seje mestnega sveta MO Kranj, na kateri se je med drugim odločalo tudi o zadevi, ki je še kako pomembna za klub.

Vsem je znano, da so bordo-beli edini prvoligaš, ki domuje na stadionu brez žarometov, mestni svetniki in svetnice pa so v razpravi o prerazporeditvi proračunskih sredstev okoli 20. ure odločili, da bodo del namenili prav ureditvi te problematike. Dela se bodo začela v kratkem, dokončana pa naj bi bila najpozneje aprila naslednje leto, ko bo klub praznoval stoletnico.


Gradbeno dovoljenje za postavitev žarometov je bilo pridobljeno že leta 2016 in se v začetku naslednjega meseca izteče. Zanimivo pa je, da to sovpada z razpisom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki ima sredstva namenjena prav za pomoč pri financiranju ureditev nepokritih športnih površin. »Oba dogodka sta narekovala, da to zadevo čim prej speljemo. V dokumentaciji prejšnjega župana Boštjana Trilarja so pripravili grobo oceno projekta, ki je znašala 600 tisoč evrov, vendar so bili stebri računani na kilogram železa in je bil projekt pripravljen tako, da je bil zrel za dodatne anekse. To ni bilo realno in po naši oceni bi stal 1,4 milijona evrov z davkom. Naš projekt pa je ovrednoten na 1,15 milijona evrov, s tem, da smo upoštevali najvišje cene na trgu, saj nismo želeli nikogar zavajati. Razdeljen je v dve fazi, v letu 2019 predvideva 400 tisoč evrov, pri čemer je finančna konstrukcija za prvo fazo že pokrita, polovico sredstev bi prispevala občina, drugo pa bi zagotovila NZS in ministrstvo. Če sem bolj natančen, je zagotovljen pod narekovaji, ker se prijavljamo na razpis, a smo eni redkih, tako da jih bomo skoraj zagotovo dobili,« je povedal kranjski podžupan Janez Černe.

Kranjski stadion se bo, kot kaže, očitno lahko pohvalil z žarometi s svetilnostjo 1400 luxov, kar bi zadostilo pogojem Uefe za igranje kvalifikacijskih tekem v evropskih klubskih tekmovanjih, in bi pokrivali tudi atletsko stezo. »Če bi šlo zgolj za nogomet, bi stebri lahko bili nižji, vendar želimo poskrbeti še za atlete. V Kranju imamo več klubov, vsem bi radi omogočili treniranje in z žarometi bi bilo to mogoče tudi v poznejših urah. Lahko povem, da bo predvidena tehnologija omogočala tudi spremembo svetilnosti, saj se jo da regulirati od 100 do 1400 luxov, hkrati pa se lahko osvetli samo določen del stadiona. Po naši oceni je to investicija, ki se dela za 40 let. Ničesar ne želimo skrivati, zato smo predstavili prave številke, čeprav je kar nekaj rezerv, ki jih lahko uporabimo, saj najbrž ne bo treba graditi nove transformatorske postaje pa tudi položeni kabli so verjetno dovolj močni, da bi zdržali to obremenitev,« je zaključil Černe.

Značke: prva-liga, slovenija

Članki iz rubrike