podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

dm
dm
2 03.04.2019 08:22:55

Tudi zaradi OLIMPIJE! Zvezdnik Maribora močno presenetil in odkrito spregovoril o slačilnici, Muri ...

Grega Wernig
Prvoaprilsko dogajanje ni šlo niti mimo mariborskih nogometašev. Predstavnik mariborske garderobe Martin Milec je spregovoril o tem, kako so s fanti spremljali novice o morebitni zamenjavi trenerja, in se dotaknil tudi pokalne tekme s Prekmurci.

Ker Mariboru v tej sezoni sploh še ni uspelo premagati Mure, je pri vijoličastih prisotna velika želja, da Prekmurcem zadajo prvi poraz. »Mure v tej sezoni še nismo premagali. Marsikaj so nam še dolžni, a mi smo pripravljeni. Verjamem, da bo tokrat ta dan, ko bomo končno premagali tudi njih. Na zadnjih tekmah nismo bili najboljši, toda verjamem, da se bomo dobro pripravili. Igrišče je tisto, ki odloča,« je bil v svojem medijskem nastopu izjemno odločen sicer zmeraj odločen desni bočni branilec vijoličastih, ki se zaveda, da njegova forma in forma njegovih soigralcev ni na zadovoljivi ravni.

»Na zadnjih tekmah nismo bili dovolj konkretni v napadu, igra nam ni stekla. Spredaj moramo biti mirni in znati odigrati zadnje podaje. Imeti moramo več zaključkov, kot smo jih imeli v zadnjih tekmah, saj vemo, kako je bilo jeseni. Veliko smo zaključevali, z veliko globinskimi žogami smo lažje prihajali pred gol tekmecev in dosegali zadetke. Verjamem, da se bo Mura postavila obrambno, zato jo moramo napasti od prve minute, vendar ne brezglavo. Pripravljeni smo!« je dejal Milec in dodal: »Najprej iščemo vzroke pri sebi, zakaj bi jih iskali drugje. Delamo analize, a vseeno ne delamo prevelike panike. Vemo, kje smo, kakšno ekipo imamo in česa smo sposobni. V tem trenutku je situacija takšna, toda že marsikdaj v preteklosti smo se znali izvleči iz večjih težav. Pred nami je nova tekma in nova priložnost za zmago.«



Kot rečeno, prvoaprilsko dogajanje ni šlo niti mimo vijoličaste garderobe. Kako gleda na vse dogajanje v zvezi s trenerjem? »Nič ne more iti mimo nas. Živimo v takšnem svetu, da vidiš vse, prebereš veliko, ampak nas zanima igrišče. Z ostalimi stvarmi se nima smisla ukvarjati. Za to so odgovorni drugi ljudje v klubu. Mislim, da vse skupaj ne bo kaj veliko vplivalo na nas, na našo tekmo,« je odvrnil občasni slovenski reprezentant.

»Drugim ljudem, medijem, športnim direktorjem ... nikomur ni treba govoriti, kako igramo, saj se sami zavedamo, kako bi bilo najboljše. In na koncu smo tudi mi tisti, ki se sami iz tega izvlečemo. Imamo dobro ekipo, odlično stanje v garderobi. Če bomo stali eden zraven drugega, tako kot smo do zdaj … V preteklosti smo se izvlekli že iz marsikatere težje situacije. Ne delamo panike, se pa zavedamo, da moramo biti boljši,« je še dodal in zaključil: »Vsak v klubu, vsi delavci, igralci, trenerski štab, vsi si želimo dvojne krone. Glede na to, da prihaja Mura, ki je še nismo premagali, verjamem, da bomo šli na zmago. Želimo si tudi pokalne lovorike. Vsakomur je sicer prioriteta prvenstvo, a zaradi tega ne bo dvoboj z Muro nič manj pomemben. Dodatno motivacijo pa nam vsekakor predstavlja tudi dejstvo, da ima v tem trenutku Olimpija v lasti obe lovoriki!«

Značke: milec, maribor, mura, pokal

Članki iz rubrike