evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 28.03.2019 08:53:11

ŠOK pri OLIMPIJI! Večni DERBI je bil usoden za Matica ČRNICA, podrobnosti POŠKODBE so res NEVERJETNE!

www.alesfevzer.com
Nesreča nikoli ne počiva, udarila je tudi na zadnjem večnem derbiju.
O poškodbi, ki jo je nedolgo tega v Ljubljani staknil Jasmin Mešanović iz Maribora, smo že poročali. A ni bil edini. Še precej huje od nogometaša iz BiH, ki bo počival nekaj tednov, jo je odnesel Matic Črnic, član Olimpije.

Mariborčan na začasnem delu v Ljubljani je obračun večnih rivalov začel na klopi za rezerve, trener Robert Pevnik ga je v ogenj poslal v 53. minuti, ko je Črnic zamenjal Jana Andrejašiča. Nekdanji član Maribora, Domžal in Rijeke je nato na zelenici ostal do konca tekme, toda kaj kmalu je postalo jasno, da je v tistih 27 minutah staknil poškodbo. Hudo poškodbo. In to kolena, ki so v svetu poškodb nogometašev tako ali tako nekaj najhujšega. Bojijo se jih kot hudič križa. Pri Črnicu sicer niso nastradale vezi, kar je najhuje, ampak hrustanec. Ampak slednji je bil močno načet, tako zelo, da je moral krilni napadalec celo na operacijo. Tam so se zgrozili; posledice poškodbe so bile skorajda katastrofalne. Hrustanec je dobesedno počil. Kirurški poseg je bil neizbežen in nujen. Bolj kot ne takojšen. Črnic je že odšel pod nož, v prihodnjih dneh in tednih pa bo predvsem držal pesti, da bo okrevanje potekalo brez hujših zapletov. Potreboval bo tudi nekaj sreče, če je ne bo imel … No, preženimo raje črno misel stran …


Naslednji po Kapunu
Kar zadeva čas okrevanja, je že zdaj jasno, da 26-letnik v aktualni sezoni ne bo več igral. Lova za Mariborom je zanj konec, izpustil bo tudi pokalni polfinale in morebitni finale. Ali bo nared za poletne priprave, bomo šele videli. Kakor tudi, v kakšnem stanju bo dočakal prihodnjo sezono. Težave s hrustancem so pač sila neugodne, marsikateri športnik vam bo znal povedati, da je bila pretirana obraba tega tudi ključni razlog za začasno ali dokončno prekinitev vseh športnih aktivnosti. Črnic sicer ni prvi nogometaš Olimpije, ki je zaradi poškodbe predčasno sklenil sezono. Nedolgo tega je moral pod nož tudi nesrečni centralni vezist ljubljanskega kluba Nik Kapun, slednji zaradi ponavljajočih se težav z ahilovo tetivo. Tudi pred njim je več mesecev dolgo okrevanje.

Članki iz rubrike