900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 17.03.2019 19:06:55

KONEC ČRNEGA NIZA Aluminija, Rudar ni imel niti malo možnosti!

Grega Wernig
Nogometaši Aluminija so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem premagali Rudar Velenje s 4:0 (1:0).

Aluminij - Rudar Velenje 4:0 (1:0)
* Stadion v športnem parku Kidričevo, gledalcev 400, sodniki: Balažič, Vojska, Černe.
* Strelci: 1:0 Muminović (14.), 2:0 Vrbanec (62.), 3:0 Petrović (77.), 4:0 Štor (90.).
* Aluminij: Janžekovič, Krajnc, Martinović, Kontek, Amuzie, Vrbanec (od 85. Leko), Petrović, Muminović, Horvat (od 87. Marinšek), Maloku (od 79. Štor), Matjašič.
* Rudar: Radan, Pušaver, Tomašević, Kašnik (od 30. Vasilijević), Hrubik, Čosić, Škoflek, Trifković (od 66. Tučić), Kobiljar (od 73. Črnčič), Arap, Radić.
* Rumena kartona: Trifković, Čosić.
* Rdeči karton: Arap (45.).


Nogometaši Aluminija so prekinili črno serijo treh zaporednih porazov na začetku spomladanskega prvenstva. Na svojem igrišču so bili v močnem vetru še drugič boljši od velenjskega Rudarja, v jesenskem delu so ga premagali s 3:0, tokrat pa so bili še za zadetek bolj prepričljivi. Visoka zmaga Aluminija proti Velenjčanom, ki jim na gostovanjih letos ne gre in ne gre, je povsem zaslužena, do nje pa jim je pomagalo tudi dejstvo, da so ves drugi polčas igrali z igralcem več.

Prvi del ni bil posebej bogat z razburljivimi dogodki. Domači so povedli v 14. minuti, ko je najprej s strelom poskusil Mario Lucas Horvat, gosti so žogo odbili, a le na nogo Saninu Muminoviću, ki je z 20 metrov močno streljal, vratar Matej Radan se je žoge dotaknil, vendar je ni uspel ukrotiti.

V nadaljevanju prvega dela so bili še naprej boljši domači igralci, ki so še nekajkrat prišli v kazenski prostor, toda nevarnejšega strela niso več sprožili, medtem ko so gosti prvi strel vpisali v 38. minuti, ko je bil po kotu in strelu Josipa Tomaševića na mestu vratar Luka Janžekovič.

V sodnikovem podaljšku prvega polčasa so Velenjčani na igrišču ostali z igralcem manj, saj si je David Arap zaradi grobega prekrška prislužil rdeči karton.

Številčno premoč so Kidričani izkoristili v 62. minuti. Po nekaj nevarnejših napadih gostov je Horvat prodrl po desni strani, podal žogo v kazenski prostor, kjer jo je lepo sprejel Matic Vrbanec, se obrnil in s strelom po tleh premagal Radana.

Gostitelji bi le nekaj minut pozneje lahko prednost povišali, po protinapadu je Elvir Maloku prišel v kazenski prostor, nesebično poskušal podati do Vrbanca, a je bila njegova podaja prešibka, tako da je velenjska obramba nevarnost razčistila.

So pa bili Kidričani uspešnejši v 77. minuti, ko so spet napadli z desne strani, Horvat je v kazenskem prostoru našel Dejana Petrovića, ki je z natančnim strelom zatresel mrežo. Končni izid je v zadnji minuti postavil Luka Štor, ki je zaključil lepo akcijo svojih soigralcev.

V naslednjem krogu bo Aluminij gostoval pri Muri, Rudar pa bo gostil Gorico.

Značke: nogomet, dp, aluminij, rudar, plts

Članki iz rubrike