Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
2 09.03.2019 20:18:20

Maribor izkoristil spodrsljaj Olimpije! TAKO sta Tavares in Zahović prinesla +10 (video)

Grega Wernig
Nogometaši Maribora so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu premagali Gorico z 2:1 (0:0).

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 4000, sodniki: Perić (Kranj), Kasapović, Salkić (oba Ljubljana).
* Strelca: 1:0 Tavares (51.), 2:0 Zahović (56.), 2:1 Kotnik (75.).
* Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Dervišević, Cretu, Felipe Santos (od 69. Kramarič), Mešanović (od 81. Vršič), Tavares, Zahović (od 86. Žugelj).
* Gorica: Sorčan, Halilović, Tomiček, Lipušček, Celcer, Kolenc, Oršolić (od 63. M. Kavčič), Šipek, Osuji (od 79. Hodžić), Smajlagić (od 63. Kotnik), Velikonja.
* Rumeni kartoni: Klinar; Oršolić, Celcer.
* Rdeči karton: /

Mariborčani so izkoristili spodrsljaj Olimpije in si z zmago proti Gorici na prvenstveni razpredelnici priigrali deset točk prednosti pred prvimi zasledovalci. Štajerci, ki so bili močno oslabljeni, zaradi različnih razlogov jim je manjkalo kar devet igralcev, trener Darko Milanič pa je zaradi kazni tekmo spremljal s tribune, so se v prvem polčasu mučili, pripravili si niso niti ene prave priložnosti, nato pa večino dela opravili v prvih desetih minutah nadaljevanja, ko sta v polno zadela Marcos Tavares in Luka Zahović. Po vodstvu pa je bila na preizkušnjah tudi mariborska obramba. V 75. minuti je prejela zadetek, nato bila še nekajkrat v škripcih, toda na koncu je vendarle obdržala prednost.

Le en strel na gol Gregorja Sorčana, še ta v 44. minuti, ko je Jasmin Mešanović z 20 metrov streljal mimo gola, nazorno kaže muke vijoličastih v prvih 45 minutah. Novogoričani so se odlično postavili na igrišču, pustili pobudo tekmecem, ki je sklepal obroč okoli goriških vrat, a imel premalo idej in natančnih podaj, da bi lahko ogrozil goriška vrata.


Gorica se je osredotočila na protinapade, celo večkrat streljala na gol, toda tudi ona prave priložnosti ni imela.

V desetih minutah drugega dela pa so gledalci videli precej več zanimivih dogodkov kot v vsem prvem polčasu. Najprej je do priložnosti prišla Gorica, Etien Velikonja žoge ni uspel poslati v mrežo, nato je dva nevarna napada brez uspešnega zaključka izpeljal Maribor, ki je v 51. minuti vendarle tudi povedel.

Mladi Žan Kolmanič, ki je zaradi številnih odsotnosti dobil priložnost za igro, je z leve strani poslal žogo v sredino, kjer jo je med dvema igralcema dočakal Tavares in z natančnim strelom premagal Sorčana. S tem je na najboljši možen način okronal svoj jubilej, odigral je 500. tekmo v mariborskem dresu.

Na drugi gol gostiteljev ni bilo potrebno dolgo čakati. Pet minut pozneje je Amir Dervišević lepo podal Zahoviću, ta je desne strani prodrl v kazenski prostor, obšel Žigo Lipuščka ter mimo vratarja poslal žogo v mrežo.

Maribor je nato umiril igro, Gorica je zaigrala napadalneje, a ni kazalo, da bi lahko ogrozila mariborsko zmago. Toda v 75. minuti je po kotu in skoku v kazenskem prostoru Andrej Kotnik poskrbel za nekaj nervoze med domačimi navijači, ki so nato trepetali do konca. Primorci so napadali, nekajkrat bi lahko v zaključku akcij bolje reagirali, v končnici so zahtevali tudi enajstmetrovko, izenačiti pa jim kljub pritisku ni uspelo.

Zadetke s tekme si lahko ogledate v priloženih videoposnetkih. Če se vam ne prikažejo, jih lahko vidite TUKAJ, TUKAJ in TUKAJ.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike