Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
01.03.2019 10:52:18
Deli članek:

RABONA MURINEGA ZVEZDNIKA je spet VROČA. Si drzne napovedati še eno? (video)

vszi

Nino Kouter verjame, da bodo črno-beli večerno premiero zaznamovali z zmago.

Muraši so drugi del prvenstva začeli z odmevnim remijem pod Kalvarijo, toda mešanih občutkov po vročem obračunu vendarle ni manjkalo. "Res so bili takšni," se je pred včerajšnjim popoldanskim treningom odzval Nino Kouter. "Lahko bi zmagali, a prav tako drži, da bi lahko ostali tudi praznih rok, prav gotovo pa je nadvse pomembno, da smo pokazali obetavno predstavo in se Mariboru izvrstno postavili po robu. Med pripravami smo delali odlično in menim, da smo v primerjavi z jesenjo naredili korak naprej. Prav tako se pozna, da smo bogatejši za prepotrebne izkušnje. Dobro smo stali na igrišču, kot ekipa smo se dobro premikali in se na določene situacije ustrezno odzvali. Škoda zaradi dveh sodniških odločitev, ampak zdaj ne moremo več ničesar spremeniti, po drugi strani smo imeli srečo, da se je Matko Obradović v prvem polčasu izkazal z izvrstnima obrambama. Mislim, da se je naposled razpletlo s pravičnim remijem, s točko smo zadovoljni," je nadaljeval 25-letni nogometaš.

To zmorejo le Prekmurci

Posebna zgodba so navijači. Na stadionu se je zbralo 10.600 gledalcev, več kot 2500 jih je stiskalo pesti za Muro. Severna tribuna je bila obarvana črno-belo, privržencev soboške zasedbe ni manjkalo niti na ostalih delih mariborskega nogometnega hrama. "To pa je ... Saj ne vem, kaj bi povedal. Vsa čast našim navijačem, da so nas prišli spodbujat v tolikšnem številu. To je fenomenalno, težko je opisati, kakšni so občutki. Tudi zato, ker jih doživiš redko. Ko sem prišel na ogrevanje, nisem mogel verjeti svojim očem. Med tekmo na to potem sicer pozabiš, seveda nisi pozoren na dogajanje na tribunah, ampak nenehno čutiš energijo, ki jo vsak igralec tako zelo potrebuje. To so izjemne stvari. Ne vem, če je še kdo poleg Prekmurcev sposoben uprizoriti kaj takega," je celo z nekaj vzhičenja pripovedoval Nino Kouter.

Jurij Kodrun
Medtem so na ravnici misli usmerili v soboto, ko je na sporedu obračun z Domžalami. "Zelo dobro se zavedamo, da nas čaka nadvse zahtevna preizkušnja. Pristop bo moral biti na najvišji ravni, niti za trenutek ne sme biti vprašljiv. Vsekakor bo zelo težko, o tem ni niti najmanjšega dvoma, a verjamem, da premoremo dovolj kakovosti in tudi samozavesti, da bi dosegli želeno. Storili bomo vse, kar je v naših močeh, da bi točke ostale doma."

Končno smo dočakali tudi to

Tekma bo nekaj posebnega; prva v Fazaneriji pod umetno svetlobo. "Končno smo dočakali tudi to," je globoko vzdihnila črno-bela desetica. "Prepričan sem, da bo to ob našem uspešnem začetku pomladi še dodaten magnet za gledalce, da pridejo v čim večjem številu. Močno verjamem, da bodo tribune odlično zasedene, da bo kulisa znova imenitna."

To bo tretji obračun Mure z dvakratnimi prvaki. Prvi v Fazaneriji se je razpletel z zmago gostiteljev s 5:1, ob Kamniški Bistrici sta si ekipi po srhljivki razdelili plen. Tudi tokrat bi moralo biti dogajanje zanimivo, dinamično. "Mislim, da sta obe ekipi v dobrem trenutku. Domžalčani so Rudar premagali s kar 6:2 in si tako okrepili samozavest ter pridobili še dodaten zagon za naslednje preizkušnje. Gotovo bo zanimivo, kot sem že omenil, pa si moramo po najboljših močeh prizadevati, da bi se končalo po naših željah," je odločen Nino Kouter, ki je zaznamoval 'petardo' v tretjem prvenstvenem krogu. In sebe. Dvakrat se je vpisal med strelce, končni izid pa je postavil v slogu, nad katerim se je navduševal ves nogometni svet. Saj se spomnite ... Ob soočenju z vratarjem Dejanom Milićem je žogo v mrežo poslal s tako imenovano rabono, o kateri se v teh dneh spet precej govori. "Kot sem ponovil že večkrat, je šlo za trenutek navdiha, seveda pa mi bo ta gol za vedno ostal v spominu. Bilo je čudovito, bilo je izjemno, vse se je izšlo. In da, po svoje me je ta zadetek tudi zaznamoval. Številni me pogosto spomnijo nanj, toda pred vnovičnim srečanjem z Domžalčani o tem ne razmišljam. Ne potrebujemo rabone. Samo da zmaga ostane doma, to je edino pomembno in samo to je v naših mislih," je sklenil Nino Kouter.