Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
6 22.02.2019 08:13:29

AUČ! Vratar Mure ostro zbodel MARIBORČANE in v nebo dvignil svoje navijače: Takšna je razlika ...

alesfevzer.com
Še nedolgo nazaj si je skupaj z njimi delil slačilnico, jutri bo Matko Obradović zadnja ovira za vijoličaste. In za 27-letnega čuvaja mreže, ki bi moral biti močan adut Mure, bo štajersko-prekmurski spopad nekaj posebnega, vendar hkrati zagotavlja, da pritiska ne čuti. Prvič po odhodu iz Maribora se namreč vrača v Ljudski vrt, ki bo v poznem sobotnem popoldnevu postregel z imenitno kuliso.

V pričakovanju obračuna med Mariborom in Muro se norišnica na ravnici le stopnjuje in iz dneva v dan dobiva nove razsežnosti. Do te mere, da bo Anteja Šimundžo in njegove varovance pod Kalvarijo spodbujalo (vsaj) dobrih 2000 navijačev, najbolj optimistične napovedi se približujejo številki 3000. Prevladovalo je mnenje, da je kaj takega nemogoče, toda vse kaže, da bo črno-bela zgodba iz Stožic presežena.

»To je nekaj izjemnega, sicer pa je dejstvo, da Murska Sobota in okolica že od nekdaj živita za svoj klub. Imamo ene od najbolj fanatičnih navijačev v državi, kar nam vsekakor daje dodatno motivacijo in dodatno moč, da dosežemo čim boljši rezultat. Ozračje, ki ga bomo doživeli, za nas ni neznanka. Občutili smo ga v Ljubljani in spoznali, kaj pomeni imeti podporo takšnih privržencev. Bili smo v zaostanku, a ko pride energija s tribun, se lahko v zgolj nekaj minutah vse spremeni. Seveda smo neizmerno zadovoljni, da imamo takšne navijače in da jih imamo tako veliko. Gotovo bomo storili vse, da bi upravičili njihova pričakovanja,« pravi Matko Obradović.

Takšen odziv razkriva veličino Mure


Odzvali so se tudi tisti, ki jim je pri srcu Maribor, stadion bo skoraj nabito poln. »Kulisa bo zares čudovita, kar je super za slovenski nogomet, hkrati pa to razkriva veličino Mure. Kaže na to, kako zelo je manjkala v prvoligaški druščini. Malo je klubov, ki lahko privabijo toliko navijačev. Tako svojih kot nasprotnih. Obeta se izjemen dvoboj.«

Naš sogovornik je v preteklih letih odlično spoznal nogometno stanje duha v štajerski prestolnici, medtem ga je tudi v prekmurski. Maribor ali Murska Sobota – katero mesto je bolj nogometno? »Hja ...« je najprej globoko vzdihnil Matko Obradović in po zelo kratkem premisleku nadaljeval: »V Murski Soboti nam navijači nenehno stojijo ob strani. Ko nam gre dobro ali malce slabše. Kar zadeva Maribor, se mi zdi, da je tako, kot piha veter. Ko so rezultati odlični, je evforija izjemna, vse je v najlepšem redu, ko želenih dosežkov ni, se stanje hitro spremeni. Začne se pljuvati po igralcih, ki so takšni in drugačni, nihče ni več nič vreden … Majhno prednost dajem Murski Soboti. Mislim, da je vsaj za odtenek bolj nogometno mesto.«
...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBRETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike