Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Robert Balantič
Robert Balantič
1 15.02.2019 13:00:33

Rudonja ostro zavrača trditve Mandarića o PRESTOPU VOMBERGARJA in razkriva resnico: Kakšne neumnosti!

Grega Wernig
Nogometaši Olimpije so se vrnili z osrednjega dela priprav v Turčiji, do začetka nadaljevanja sezone bodo pilili formo v domačem okolju, medtem pa nadaljnja usoda Andresa Vombergarja še vedno ni znana. Razplet se bo zgodil v prihodnjih dneh po pogovorih v Španiji, ki pa vendarle potekajo brez prisotnosti glavnega igralca zgodbe.

Aktualni prvaki so spet v prestolnici. Robert Pevnik in njegovi varovanci so se v sredo zvečer vrnili z osrednjega dela priprav v Turčiji, po dveh dnevih oddiha se bodo na treningu spet zbrali v jutrišnjem dopoldnevu. In morda bo takrat že znana tudi nadaljnja usoda Andresa Vombergarja, ki ga z ekipo ni bilo v Beleku. Zaradi bolezni je ostal na sončni strani Alp, ta teden se je lotil individualnih treningov, mnogi pa so prepričani, da je vse skupaj povezano (tudi) s peripetijami glede njegovega odhoda, ki že nekaj časa dvigajo precej prahu.

Mandarić navija za prestop
Potem ko je v zadnjem trenutku padel v vodo prestop v Nantes, je aktualna in najbolj vroča ponudba Ufe, v dresu katere igrata slovenski reprezentant Bojan Jokić ter nekdanji član Aluminija in Domžal Lovro Bizjak. Milan Mandarić še kako ’navija’, da bi bil posel sklenjen, saj Olimpija nujno potrebuje zajetno finančno injekcijo. Predsednik najboljšega strelca tako rekoč podi iz kluba, toda pred dnevi je v neprimernem javnem nastopu hkrati razkril, da 24-letni napadalec selitvi v Rusijo menda ni naklonjen. »Še vedno je otrok, čeprav je star 24 let. Posluša očeta in agenta, namesto da bi se odločil sam, kar me preseneča. Želita ga Videoton in Ufa. V Rusiji ga želijo športni direktor, trener in predsednik kluba, ponujajo veliko, a tja noče. Tako naj bi bilo zaradi tega, ker ima njegova družina Ruse za komuniste, komunisti pa so Slovencem v preteklosti povzročili obilo gorja. Predvsem slovenski koloniji iz Argentine. Oni na to gledajo malce drugače, v kar skoraj ne morem verjeti,« je med drugim pripovedoval Milan Mandarić in si s takšnimi besedami prislužil zgražanje marsikoga.



Nikoli ni rekel, da noče v Rusijo
In kaj pravi ’nasprotna’ stran? »Najprej bi rad pojasnil, da Andres Vombergar nikoli ni rekel, da ne gre v Rusijo. Da noče v Rusijo. Še zlasti pa ne zaradi razlogov, ki so se omenjali. Naravnost noro je, kakšne neumnosti sem poslušal v preteklih dneh,« je odvrnil Mladen Rudonja, ki ima največ zaslug, da si je mladenič iz Buenos Airesa nadel dres Olimpije. »Vsaka stvar je odprta, če gre za ponudbo oziroma rešitev, ki je pravšnja za njegov nadaljnji razvoj. To je bistvenega pomena. Ni pomembno, ali bo dobil nekaj evrov več ali manj, temveč potrebuje ekipo, v kateri bo igral in se razvijal. Da bo lahko naredil naslednji korak naprej v svoji karieri. Če bo na koncu prevladala ocena, da je Ufa za to primerna, potem okej. Ni nikakršnega problema,« je poudaril nekdanji reprezentant.

V prejšnjih dneh je bilo mogoče zaslediti, da naj bi Andres Vombergar odpotoval v Španijo na pogovore z morebitnimi novimi delodajalci. Oziroma v Benidorm, kjer se bodo nogometaši Ufe do 24. februarja pripravljali na nadaljevanje sezone. »Andres je v Ljubljani, tja sta odpotovala njegov oče in odvetnik Vombergarjevih. Morda bo sklenjen dogovor, morda ne bo. Še zmeraj je vse odprto, je pa dejstvo, da nihče nikoli ni rekel ne. Da noče ali ne želi v Rusijo! Vse skupaj se želi početi preveč na silo,« je odločen Mladen Rudonja, ki je močno vpet v kariero Andresa Vombergarja, vendar zagotavlja, da ni njegov zastopnik v klasičnem pomenu te besede: »Gre za prijateljsko raven. Čutim se odgovornega tudi za to, kaj vse je fant v Ljubljani pretrpel in dal skozi. Zato njemu in družini pomagam, da bi naredil naslednji korak naprej. In v prvi vrsti nadvse pomembnega.«

Značke: vombergar, olimpija

Članki iz rubrike