nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 01.02.2019 08:46:08

V FAZANERIJI vse v znamenju ŠTEVILKE 5

Aleš Cipot/Fotolens
Sobočani so odigrali zadnjo prijateljsko preizkušnjo pred odhodom v Turčijo.

Muraši so odigrali že peto prijateljsko tekmo po začetku priprav. Znova so se pomerili z drugoligašem in znova zmagali, po Beltincih, Međimurju, Varaždinu in Radomljah so bili na igrišču z umetno travo v Fazaneriji s 5:1 boljši še od Drave.

Ptujčani so se nekoliko presenetljivo veselili zgodnjega vodstva, med strelce se je vpisal Martič, nakar so varovanci Anteja Šimundže vajeti igre prevzeli v svoje noge in si kmalu zagotovili vodstvo. Do konca dvoboja, ki je trajal 4 x 25 minut, so mrežo ekipe iz najstarejšega slovenskega mesta zatresli petkrat – v polno so zadeli dvakrat Zorman, Žižek, Šturm in Kouter.

Za črno-bele so od prve minute zaigrali Šafarić, Rebernik, Bošković, Laci, Šturm, Kozar, Sočič, Ćerimagić, Kouter, Perčić in Žižek, v drugem delu dvoboja pa so bili na igrišču Obradović, Šipoš, Andrejč, Peričić, Pucko, Antolin, Lorbek, Šušnjara, Maroša, Zorman in Sirk.

To je bil zadnji preizkus Sobočanov pred nedeljskim odhodom na osrednji del priprav v Turčijo, kjer bo črno-bela baza hotel Starlight v kraju Side, zraven bodo tudi mlade moči Luka Sočič, Maksimiljan Zorman, Žiga Laci, Vito Mörec, Filip Perčić, Dušan Gyergyek in Nejc Gorza. Ob sredozemski obali bodo razmere kajpada neprimerno boljše kot na ravnici, neprimerno močnejši kot do zdaj pa bodo tudi nasprotniki v prijateljskih srečanjih. Najkakovostnejši bo prav gotovo moskovski Spartak (12. februarja), tekmeci pa bodo še ukrajinski prvoligaš Chornomorets Odesa (6. februarja), vodilni poljski drugoligaš Rakow (7. februarja) in član kazahstanske elite Atyrau (14. februarja).

Članki iz rubrike