Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 20.01.2019 09:39:28

Prestop PADEL V VODO: Mariborski zvezdnik je bil tik pred prestopom k velikanu iz soseščine!

alesfevzer.com
Leto 2018 bo v slovenskem nogometnem prostoru zagotovo ostalo v spominu tudi kot leto Amirja Derviševića. Visokorasli vezist, ki je bil praktično že odpisan in odstranjen z nogometnega zemljevida, se je dvignil kot feniks iz pepela, si iztrgal pero in z njim na omenjeni zemljevid vrnil svoje ime. Naslednji korak bi moral biti prestop iz Ljudskega vrta, do katerega pa za zdaj še ni prišlo, čeprav je bil vse bolj priljubljeni Derva že zelo blizu …

Njegove izjemne predstave v letu 2018 niso ostale neopažene. Dervišević je v prejšnjem letu postal tudi standardni slovenski reprezentant, do zdaj pa je zbral že šest nastopov za Slovenijo. A največja zmaga mu ni uspela na igrišču, temveč nekje drugje. Še pred kratkim je bil Derva namreč najbolj osovraženi Ljubljančan v štajerski prestolnici; navijači so ga podili iz kluba, o njem niso imeli povedati nobene dobre besede. Danes ga trepljajo po ramenu, mu namenjajo nasmeške in spodbudne besede, hkrati pa so zelo zaskrbljeni, kaj se bo zgodilo z Mariborom, če Dervišević odide. Nekaj, kar je bilo še pred meseci nepredstavljivo … Strahovi mariborskih navijačev so upravičeni, saj si odlični vezist prizadeva unovčiti svoje dobre igre in prvič v svoji karieri oditi v tujino. Čas je pravi.

Za njim je fenomenalno leto, v katerem se je uveljavil kot eden izmed najboljših posameznikov ne samo Maribora, pač pa celotne lige, in v katerem je postal članski slovenski reprezentant. Ker bo julija dopolnil že 27 let, je jasno, da se mu čas za odmevnejši prestop počasi izteka. Oziroma povedano drugače: da je prišel pravi trenutek zanj. Vijoličasti mu težav pri prestopu ne bodo delali – jasno, če bodo zanj dobili primerno odškodnino. Zlatko Zahović je že opozoril Darka Milaniča, da se bo moral spomladi morda znajti brez katerega od svojih nosilcev, in eden izmed takšnih je zagotovo tudi Dervišević.



Slednji je bil pred dnevi že blizu odhoda iz Ljudskega vrta, a je na lastni koži spoznal, kako težak je nogometni svet in da se v nogometu stvari lahko spremenijo v delčku sekunde. V najpopularnejšem športu na svetu zadeva ni zaključena, dokler pogodba ni podpisana. Včasih niti takrat ne … Dervišević je bil namreč tik pred prestopom k madžarskemu velikanu Ferencvarosu, za katerega igra nekdanji branilec Domžal in slovenski reprezentant Miha Blažič.

Madžarski klub, ki se v tej sezoni z Vidijem, ki ga s klopi vodi nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić, bori za naslov madžarskega državnega prvaka, je iskal okrepitev v zvezni vrsti in izbor je padel na – Amirja Derviševića. Trenutno prvouvrščena ekipa madžarskega prvenstva (pred Vidijem ima pet točk prednosti) je želela v klub pripeljati še enega Slovenca, a do tega na koncu ni prišlo, saj si je trener Ferencvarosa premislil. Madžarskega velikana s klopi vodi legendarni ukrajinski nogometaš Sergej Rebrov, ki se je odločil, da namesto Derviševića v klub pripelje svojega rojaka Igorja Haratina, 23-letnega vezista, ki je nazadnje igral za Zoryo.

Članki iz rubrike