pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 10.01.2019 16:24:41

Nogomet v Krškem med dvema ognjema

Jurij Kodrun
Potem ko je vodstvo Nogometnega kluba Krško v sredo poudarilo, da klub ni v finančnih težavah, so se danes na to odzvali pri Nogometni šoli NK Krško in dejali, da vodstvo kluba zanima zgolj članska ekipa in da je ta finančno izčrpala klub. Kot je poročala Ekipa SN, dolg kluba sicer znaša kar okoli 700.000 evrov.

"V zadnjih dneh je v medijih zaokrožilo precej neresnic o finančnem stanju NK Krško, ki jih širijo bivši funkcionar kluba in celo nekateri zaposleni v nogometni šoli NK Krško. Žal podobne aktivnosti predvsem škodijo ugledu in tradiciji kluba," so včeraj zapisali pri NK Krško.

"V vodstvu NK Krško odprta vprašanja rešujemo s pogovorom in z organi kluba, zato smo za 25. januar sklicali vrhovni organ kluba, zbor članov - skupščino. NK Krško bo prav tako transparentno predstavil dejansko stanje v klubu ter nedavne dogodke znotraj kluba našim navijačem in širši javnosti," so sklenili.

Danes pa so predstavniki tamkajšnje nogometne šole poudarili, da je v nevarnosti obstoj "ene najbolj uspešnih nogometnih šol v državi, ki razvija in vzgaja 400 otrok".

Pojasnjujejo, da šola, ki od leta 2010 deluje kot samostojno in finančno samozadostno društvo z lastnim bančnim računom ter po njihovem posluje pozitivno, ne bo dopustila, da se njene finance enostransko prevzemajo za potrebe saniranja dolga in financiranje članskega nogometa.

Pojasnjujejo, da NK Krško za tekmovalno sezono 2019 ni predstavil sponzorja ter da je po prekinitvi s prejšnjim v letu 2018 nastal dolg. "In nogometna šola je na prošnjo direktorja kluba Jožeta Slivška posodila del sredstev Uefe v podporo delovanju NK Krško. Za posojilo je bila podpisana pogodba in trenutno vodstvo ne spoštuje podpisanih pogodbenih obveznosti."



Pri tem dodajajo, da v obratni smeri nogometna šola od leta 2010 ni potrebovala niti enega evra finančne pomoči NK Krško, v letu 2017 so odhodki šole znašali 165.000 evrov, vsa potrebna sredstva pa si je zagotovila sama.

Šola tako noče, da bi se dolg kluba zmanjševal na račun šole. To podpira tudi nekdanji predsednik Boštjan Blažinčič, ki meni, da trenutna uprava na čelu s predsednikom Zoranom Omerzujem ni kos nalogi.

"Način, s katerim od leta 2017 vodi klub, krški nogomet najbrž pelje v četrto ligo. Če imaš takšen dolg, nekaj ne more biti v redu. Po moji oceni je tudi kadrovanje zgrešeno, igralci pa za drobiž, brez pravih odškodnin zapuščajo klub," je za Ekipo dejal Blažinčič.

Med šolo in klubom je sicer dokončno zavrelo zaradi Uefinega denarja. "Nogometna šola je leta 2017 prejela 35.000 evrov, zaradi uspeha Maribora v ligi prvakov pa je v letu 2018 ta znesek zrasel na 207.000 evrov. Prvo polovico tega zneska je NZS že nakazala, drugo polovico ga bo, če ji bodo porabniki (klubi in nogometne šole) dokazali porabo tega denarja izključno za potrebe delovanja mladinskih šol, nakazala julija," pišejo pri nogometni šoli.

Zaključujejo pa, "da klub ne skriva podatka, da ta denar, namenjen izključno za razvoj in vzgojo posavskih otrok, potrebuje za pokrivanje lastnega dolga nastalega z naslova nerazumskega investiranja v članski nogomet".

Značke: nogomet, dp, klub, finance, krško

Članki iz rubrike