sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 28.12.2018 08:18:51

Naravnost v srce! Odstavljeni Srebrnič spregovoril o navijačih, nori podpori in slovesu: Če sem iskren ...

Grega Wernig
V ponedeljek se je zgodilo, kar je že nekaj časa viselo v zraku. Predsednik Hari Arčon je živi legendi goriškega prvoligaša sporočil, da se je vodstvo kluba odločilo za spremembo na vroči klopi, sredi včerajšnjega popoldneva pa je zgodba dobila še uradno potrditev. Miran Srebrnič je postal nekdanji trener štirikratnih prvakov; poslovil se je po nekaj več kot treh letih in pol vodenja ekipe, ki je v tem obdobju doživela in preživela marsikaj.

Miran Srebrnič ne skriva in noče skrivati, da mu zaradi takšnega razpleta ni vseeno. »Čustva so močna. Zelo močna, to priznam, vendar nikomur ne zamerim ničesar. Tako pač je. Dejstvo je, da so bili v zadnjem času rezultati slabi, in če se ukvarjaš s trenerskim poklicem, potem pričakuješ, da bi se lahko pripetilo kaj takega. Mirno smo se pogovorili in prišli do zaključka, da je sprememba najboljša rešitev,« je uvodoma povedal zdaj že nekdanji trener Gorice. »Iz dneva v dan sem se trudil po najboljših močeh. Dal sem vse od sebe in menim, da smo v zadnjih nekaj več kot treh letih in pol naredili ogromno. Sem dovolj samokritičen. Zavedam se, da sem storil tudi kakšno napako, ampak delali smo jih vsi, od uprave do igralcev,« je nadaljeval Miran Srebrnič.


Velika večina privržencev modro-belih se z odločitvijo vodilnih mož ne strinja, 48-letni strokovnjak ima neizmerno podporo. »V mestu jo čutim na vsakem koraku in zaradi takšnega spoštovanja sem ganjen. Ob odzivu navijačev spoznavam, da sem za Gorico naredil nekaj res dobrega. Najpomembnejše je gotovo to, da smo ostali med živimi, zdaj pa je treba zgodbo nadaljevati. Če sem iskren, smo prišli do vrhunca in napočil je čas za nadgradnjo storjenega. Nekako smo se vrteli v začaranem krogu. Naredili smo nekaj dobrega in potem izgubili najboljše igralce, kar je pomenilo sestavljanje nove ekipe, postavljanje novih temeljev. In tako vedno znova, kar nikakor ni lahko.«

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: gorica, srebrnič

Članki iz rubrike