900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
6 19.12.2018 08:20:43

Celjani o prihodnosti vročega Požega Vancaša: Maribor ali tujina! Olimpija ne, ker ...

Drago Wernig - TAKA
V poletnem prestopnem roku se je na veliko šušljalo, da bi lahko najboljši nogometaš Celja Rudi Požeg Vancaš odšel dobrih 50 kilometrov severovzhodno, v štajersko prestolnico.

Pri Mariboru niso zanikali zanimanja, Miran Pavlin, ki je takrat še deloval v vijoličastem klubu, pa je celo zatrdil, da so štirinajstkratni slovenski državni prvaki poslali ponudbo svojim štajerskim rivalom, toda prestopa ni bilo.


Zdaj bi se lahko vijoličasti znova vključili v boj za odličnega celjskega krilnega nogometaša. Kot je priznal že Veršič, obstaja možnost, da bo Rudi Požeg Vancaš odšel bodisi v tujino bodisi v Maribor. Štirinajstkratni slovenski državni prvaki so na odlični poti do svoje 15. zvezdice, s Požegom Vancašem v svojih vrstah pa bi do nje verjetno lahko prišli še malce lažje, zato se seveda poraja vprašanje, ali bo Zlatko Zahović tudi zdaj pozimi odšel po celjskega nogometaša. Maribor je s Celjem že zgledno sodeloval, navsezadnje so se s Stadiona Z'dežele v Ljudski vrt v zadnjem obdobju preselili Blaž Vrhovec, Gregor Bajde in Valon Ahmedi.

Požega Vancaša se je omenjalo tudi z Olimpijo, a kot so sporočili iz celjskega prvoligaša, do selitve v Ljubljano ne bo prišlo. "Glede na sklenjeno pogodbo sta za Rudija samo dve možnosti: ali tujina ali Maribor; Olimpija ne pride v poštev. Sicer si ga Ljubljančani želijo, vendar ga trenutno niso sposobni plačati," je v pogovoru za Ekipo SN pojasnil začasni športni direktor Celja Branko Veršič.

Značke: celje, prva-liga

Članki iz rubrike